1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hükümetten flaş Kudüs açıklaması
Hükümetten flaş Kudüs açıklaması

Hükümetten flaş Kudüs açıklaması

'Artık Doğu Kudüs, Filistin devletinin başkentidir.'

A+A-

Hükümetten, dünkü Kudüs zirvesinde alınan tarihi kararla ilgili flaş bir açıklama geldi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Artık Doğu Kudüs, Filistin devletinin başkentidir ve bu zirveye katılıp bildiriye imza atan ülkelerin tamamı Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu kabul ve ilan etmişlerdir. Bu, Filistin meselesinde, Filistin davasında, İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlıklarda tarihi bir dönüm noktasıdır, tarihi bir karardır." dedi.

"FİLİSTİN DAVASINDA YENİ BİR SAFHAYA GEÇİLDİ"

Bozdağ, "Dün İstanbul'da tarihi bir zirve yapılmıştır. Filistin davasında bir dönüm noktası yaşanmıştır, yeni bir safhaya geçilmiştir. Bugüne kadar olandan başka farklı bir durum ortaya çıkmıştır. Artık başkenti tanınan bir Filistin devleti vardır, bu devletin ve başkentinin tanınması çağrısı net şekilde ortaya konmuştur." ifadelerine yer verdi.

"İSLAM DÜNYASI GEREĞİNİ YAPACAKTIR"

Öte yandan Bozdağ, Kudüs meselesi çözülmedikçe Ortadoğu'daki sorunların çözülmeyeceği de çok aşikardır. Onun için Kudüs'e dönük hesap yapanlar, Kudüs'ün tarihi, uluslararası hukuk ve anlaşmalarla tayin edilmiş statüsünü değiştirmeye kalkanlar, oldubittilerle bunu değiştiremeyeceklerini umarım anlamışlardır. Anlamadılarsa, tabii onlara anlatacak usuller neyse elbette onu da İslam dünyası gerektiği zaman yapacaktır." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.