1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hurdacılara Yaz Temizliği
Hurdacılara Yaz Temizliği

Hurdacılara Yaz Temizliği

Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi, Türkiye'nin en büyük hurdacılar sitesi olan ve İvedik'de faaliyet gösteren Hurdacılar Sitesi’ni ve etrafını temizledi.

A+A-

Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi, Türkiye'nin en büyük hurdacılar sitesi olan ve İvedik'de faaliyet gösteren Hurdacılar Sitesi’ni ve etrafını temizledi.

Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yenimahalle Belediyesi ve ilgili tüm kurumların katıldığı uzun toplantıların ardından, valiliğin; “Hurdacılar Sitesi ve etrafındaki kamusal alanların işgaline son verilmesi ve çevrenin temizlenmesi” başlıklı kararı üzerine ilçe belediyesi harekete geçti.

Zabıta Müdürlüğü tarafından, hurdacılara ilk olarak tebligat yoluyla süre verilerek, en kısa zamanda işgal ettikleri alanları boşaltmaları gerektiği bildirildi. Süre bitiminde, uyarıları dikkate alan hurdacıların alanları boşalttığı görülürken, yapılan uyarılara rağmen yerinden taşınmayan hurda malzemeler ise Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından titiz bir çalışmayla kaldırıldı. Bin 200'e yakın iş yeri, esnafla birlikte 10 bine yakın kişinin çalıştığı İvedik Hurdacılar Sitesi 25 kişilik bir ekip, 2 kamyon, 1 kepçe ve 1 tanker yardımıyla temizlendi.

YAŞAR’A TEŞEKKÜR

Sık sık sokaklardaki çarpık görüntülerin, çevre düzenlemelerinin ve caddelere malzeme çıkaran esnafın oluşturduğu çirkin görüntünün son bulması yönündeki isteklerini Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ileten Umum Hurdacılar Odası Başkanı İrfan Çinkaya, yapılan çalışma için Yaşar’a esnaf adına teşekkür etti.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Yaşar, “Hurdacılar Sitesi ve etrafındaki kamusal alanlara yayılan hurdalardan hem esnaf hem de vatandaşlar çok rahatsızdı. Valiliğin kararını uyguladık. Site ve etrafı tamamen temizlendi. Açılmayan birkaç yol kalmıştı. Onları da üzerindeki işgallerden dolayı açamamıştık. En kısa sürede bu yollar da açılacak. Çevre düzenlemeleri tamamlanacak. İmar planlarında yeşil alan olarak ayrılan bölgeleri de amacına uygun olarak düzenleyeceğiz.” dedi.

CİHAN

Hurdacılara yaz temizliği

Hurdacılara yaz temizliği

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.