1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hüseyin Çelik: Gezi Parkı Olayı Vandalizme Dönüştürüldü
Hüseyin Çelik: Gezi Parkı Olayı Vandalizme Dönüştürüldü

Hüseyin Çelik: Gezi Parkı Olayı Vandalizme Dönüştürüldü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çevre konusunda hükümete yönelik eleştirileri haksız bulduğunu belirterek, bu sebeple ortaya çıkacak istikrarsızlık ortamından Türkiye'nin olumsuz etkileneceğini söyledi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çevre konusunda hükümete yönelik eleştirileri haksız bulduğunu belirterek, bu sebeple ortaya çıkacak istikrarsızlık ortamından Türkiye'nin olumsuz etkileneceğini söyledi. Alkol yasası ile ilgili gösterilen tepkilerin de yersiz olduğunu söyleyen Çelik, dünyanın her yerinde alkolün satışı ve reklamı ile ilgili düzenlemeler bulunduğunu kaydetti.

Gelişim Üniversitesi'nin Avcılar'daki kampüsünde düzenlenen '2012 yılın En'leri ödül törenine katılan Hüseyin Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı'ndaki düzenlemeler gerekçesiyle başlayan ve Türkiye'ye yayılan gösterileri değerlendiren Çelik, olayların Türkiye'nin dünyadaki imajına gölge düşürdüğünü söyledi. Daha önce yaptığı bir basın açıklamasına atıfta bulunan Çelik, "Çevre konusunda, ağaç ve yeşillik konusunda duyarlı olan vatandaşlarımızın duyarlılığını saygıdeğer buluyorum. Orada taktir ve tebrik ediyorum, dedim. Ancak bu konuda hassasiyeti olan vatandaşımıza sesleniyorum. Sizin endişe duyacağınız bir mesele asla söz konusu değildir. Başka yerler gibi, burada bir AVM olması söz konusu değildir" dedi.

Gezi Parkı'nda regresyon alanları, parklar ve daha çok ağaç olacağını söyleyen Çelik, "Bu iyi niyetli, başlangıçta halisane niyetlerle demokratik tepki olarak ortaya çıkan hareket maalesef pusuda bekleyenler tarafından büyük bir vandalizme dönüştürüldü. Kamu malına zarar veren, insanların günlük yaşantısını ızdıraba çeviren bir hale dönüştü. " ifadesini kullandı.

Olaylar kapsamında bir vatandaşın hayatını kaybetmesini üzüntü ile karşıladığını belirten Çelik, sanal medya üzerinden bu olayların yanlış yönlendirildiğini ve polis raporlarıyla da bunun ortaya çıktığını belirtti. Tarihte de böyle olaylar olduğunu ve toplumun galeyana getirmek için bu tür olayların çıkartıldığını belirten Çelik, " Araçlara zarar vereceğim, Ak Parti'ye zarar vereceğim diye uğraşarak memleketimize, ülkemize zarar vermeyin." uyarısında bulundu.

Hükümet olarak vatandaşların her türlü talebine açık olduklarının altını çizen Çelik, şiddet içermeyen, antidemokratik olmayan bütün taleplere açık olduklarını anlattı. Çelik, herkesle konuşmaya da hazır olduklarını kaydetti.

Son 10 yılda Türkiye'ye gelen yabancı sermaye miktarının 120 milyar dolar olduğunu belirten Çelik, "Peki Türkiye'de kaos, kargaşa, kavga olursa biz bunu sürdürebilir miyiz? Biz kaybederiz, bu kavganın kazananı olmaz. Endişeli laikler endişe ediyorlarsa, bunu samimiyetle bizimle paylaşırlarsa onların endişelerini saygıyla karşılar, endişelerini ortadan kaldırırız." dedi.

Çelik'in eleştirdiği diğer konu da alkol nedeniyle yaşanan tartışmalardı. Alkol ile ilgili bütün dünyada belli düzenlemelerin olduğunu, ABD'de alkol yaşının 21, Türkiye'de 18 olduğunu anlatan Çelik, "Bir içki düzenlemesi yapıldı, birileri bunu şekilden şekle soktu. Türkiye'de içki üretmek serbest, satmak, servis etmek, tüketmek serbest. Türkiye'nin her yerinde nerede satılır nerede satılmaz, teşvik konusu, özendirme konusu, kampanya konusu yapılır mı yapılmaz mı?Dünyanın bütün medeni ülkelerinde bununla ilgili düzenlemeler vardır.?Çok iyi niyetli ve gençleri alkolizme karşı koruma niyetiyle alınmış bir tedbiri insanlar alıp buralara getirmesin" ifadesini kullandı.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.