1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İETT’ye bin otobüs alınacak
İETT’ye bin otobüs alınacak

İETT’ye bin otobüs alınacak

İBB Meclisi'nde İETT'ye ilişkin bilgileri aktaran İETT Genel Müdürü, kuruma bin yeni otobüs daha alınacağını açıkladı.

A+A-

İETT’ye bin otobüs alınacak!

5 BİN 851 OTOBÜS VAR
İETT’nin 5 bin 851 otobüs, 726 hat, 4 milyon 860 bin sefer ve yılda 1,9 milyar yolculuk taşıması ile İstanbul’daki hareketlilikte büyük bir paya sahip olduğunu dile getiren Kahveci, “Avrupa’nın en genç filosu olma özelliğimizi koruyoruz. Bu yıl başkanımızın verdiği sözü de yerine getirerek 1000 otobüs alıyoruz. Yolcularımızdan gelen talepler üzerine gece çalışan hatlar planladık. Gece gündüz yolcularımızı evlerine, işlerine ulaştırıyoruz. Ayrıca Özel halk otobüslerimizde de bu yıl atılımlar gerçekleştirdik. Halk otobüslerimize verdiğimiz destekler sayesinde 374 yeni otobüs alımı yapıldı. Böylece engelli erişimine uygun olmayan otobüsler trafikten peyderpey kaldırılıyor. Özel Halk Otobüslerinde de konfor ve güvenliğe yönelik çalışmalar devam edecek” dedi.

AKILLI DURAK SAYISI ARTACAK
Akıllı durak sayısını artıracaklarını belirten Kahveci, bir yıl içerisinde 199 durağın ulaşım sistemine dahil edildiğini ve bu sayede durak sayısının 12 bin 246′ya çıktığını belirtti. Yolcuların seferler ve otobüsler hakkında anlık bilgilendirildiği akıllı durak sisteminin de yaygınlaştırılmasına çalıştıklarını anlatan Kahveci, turistik ve merkezi bölgelere konsept durak projesine başladıklarını, İstiklal Caddesi’nde de Nostaljik Tramvay için caddenin ruhuna uygun, dokusunu bozmayacak ahşap ve nostaljik duraklar yerleştirdiklerini belirtti.

MOBİL UYGULAMAYI 2,3 MİLYON KİŞİ KULLANIYOR
Kahveci aynca İETT’nin mobil uygulaması MOBİETT’nin 2,3 milyon kişi tarafından kullanıldığını anlatarak uygulamanın 13 ayrı yabancı dilde hizmet verebildiğini kaydetti. Kahveci, MOBİETT’nin yeni versiyonunda talepler doğrultusunda görme engelliler için bir alarm sistemi de kurulduğunu sözlerine ekledi. Uygulamada sonraki adımın kişiye özel hizmet olduğunun altını çizen Kahveci, mesela her gün aynı hattaki otobüsü kullanan yolcuya, kullandığı otobüsle ilgili güncel bilgileri göndereceklerini anlattı. Kahveci, İstanbulkart sayısının 20 milyona ulaştığını da belirterek. kart dolumunun internet ortamından da yapılabilmesi için düzenlemeleri tamamladıklarını kaydetti.

GİDER BÜTÇESİ 1 MİLYAR 354 MİLYON LİRA
Kahveci, İETT’nin bütçe rakamlarına ilişkin verdiği bilgilerdi. 2015 yılı gider bütçesinin 1 milyar 354 milyon 540 bin 184 TL olarak gerçekleştiğini, belirterek şu bilgileri verdi:

“Finansal anlamda borçlanma yapılmamıştır. Teknolojik alt yapı yatırımları, otobüs alımları ve diğer yatırımlar için 97 milyon 529 bin 573 TL sermaye gideri harcandı. Dengeli ve güçlü finansal yapı stratejik amacımıza uygun olarak sıkı bütçe politikası uygulamamız ile birlikte giderlerimiz kontrol altına alınmıştır. Cari gider bütçe gerçekleşme oranı ise yüzde 94′tür.” İBB Meclisi’nde, İETT 2015 Faaliyet Raporu 135 kabul, 63 ret ve 1 geçersiz oyla onaylandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.