1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Iğdır'da Zabıtalar Dilencilere Göz Açtırmıyor
Iğdırda Zabıtalar Dilencilere Göz Açtırmıyor

Iğdır'da Zabıtalar Dilencilere Göz Açtırmıyor

Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehirde dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

A+A-

Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehirde dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün de destek verdiği dilenci operasyonunda, şehrin çeşitli yerlerinden 14 dilenci yakalandı. Cami önlerinde ve ana caddelerde vatandaşların dini duygularını istismar ederek, çeşitli yardımlar toplayan dilencilere, 5826 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesine istinaden cezai işlem uygulandı. Üzerinden her hangi bir kimlik çıkmayan dilenciler ise Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Gelen şikâyetler doğrultusunda dilencilik yapan kişilere yönelik yapılan denetimleri arttırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, bu tip kişilerin insanların duygularıyla oynadığını, bunlara yönelik yaptıkları uygulamalarla bu tür durumların önünü almaya çalıştıklarını ifade etti.

Malk, “Şehir dışından gelen dilenciler, rahatça insanlara duygu sömürüsü yaparak dilenebiliyor. Çevre illerden geldikleri tespit edilen dilencileri araçlarla illerine geri gönderdik. Operasyonlarımız bundan sonra da devam edecek. Halkımızdan, dini duyguları sömüren dilencilere fırsat verilmemesi için onlara para ve benzeri yardımlarda bulunmamalarını istiyoruz. Kısaca herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz." dedi.

Yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 dilencinin; 3’ü il dışına, 11 tanesi belediye ekiplerince adreslerine götürülürken, eşlerine veya ebeveynlerine gerekli uyarılar yapıldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.