1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İKİ VATAN EVLADI, İKİ TIR, BİR CEYLAN, BİR ETÇİ
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İKİ VATAN EVLADI, İKİ TIR, BİR CEYLAN, BİR ETÇİ

A+A-

SON DAKİKA…

'İKİ VATAN EVLADI, İKİ TIR, BİR CEYLAN, BİR ETÇİ'

YAZIMIZIN ARDINDAN MERSİN'DE YAŞANANLAR...

MURATBEY'İN DAMINDAN ATLAYAMADILAR!

 

Haberler, operasyonlar art arda geliyor... Allah'ın izniyle de gelmeye devam edecek göreceksiniz.

 

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN!..

 

Ey analarının sütü gani gani helal olan Mersin'deki iki müfettiş. Fatih'in bayrağını belirlediği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurup bir filiz gibi suladığı bu vatanın namuslu şerefli insanları, Allah sizden razı olsun, bu vatanın suyu, toprağı ananızın ak sütü gibi helal olsun...

 

NE YAZMIŞTIK? NE OLDU?

 

Hemen bir önceki yazımızda, Mersin - Urfa arasında dönen, yüce vatanın parasına, yetimin, fukaranın, öksüzün lokmasına göz dikilen senaryoları açık, açık yazmıştık. 17 Haziran'da yazımızı kalbi vatan sevgisi, işini namusuyla yapan sizlerle ve kamu görevlileriyle paylaşmıştık. İşte o gün yani 17 Haziran günü, Mersin'in Ceylanı, etçi şefi yine Mersin - Urfa arasında hiç bir şeyden korkmadan, arkasında ki güce dayanarak yine sahnedeydi. Firma önceki yazımızda oyuncak işini yapan aynı firmaydı. Gümrüklü saha içerisinde bu sefer iki tırı birden vardı..

 

*****

 

Tırlar Mersin'de görüldüğü halde, Urfa'ya transiti yapılacaktı.. Ama yazım yayınlanmıştı bir kere ve bu ülkede helal süt emmiş müfettişler vardı. Tırlar öğle saatlerinde kontağa bastı. İstikamet Urfa idi. Tam MIP kapısına gelindiğinde Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde görevli iki müfettiş belirdi kapıda.. 'Hoooppp...! Bu vatanı, memleketi, yetimi, öksüzü soyamazsınız' Şirket yöneticileri, ceylan, etçi şef şokta! Tüm gümrük işlemleri yapılmış iki tırın çıkışı yasaklandı. Tırlar hemen ambara sevk edildi. Ortalık toz duman, ceylan mahzun, etçi şaşkın....

 

****

Olayın patlak vermesinin ardından ise, başladı bizim mail kutusu dolmaya. Yazacağım aşağıda gelen maillerden birini. Yazmak zorundayım çünkü ben kamu görevi yapan bir gazeteciyim.Yazacağım çünkü yazmazsam o zaman görevimi yerine getirmemiş en az o iki tırın sahibi, ceylan, etçi şef kadar zan altında kalacağım.. Uzatmayalım ve iddiaya göre diye yazalım....

İşte gelen onlarca mailden bir tanesi sayın yetkililer, ilgililer...

……..

“Ben Mersin' de transitle uğraşan, vatanına milletine bağlı bir tüccarım. Sizin 17 Haziran’da ki Urfa transiti yazınızın çıktığı gün aynı firmanın 2 adet Urfa'ya tırı vardı. Sizin yazınız gereği olarak sadece Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nde bulunan müfettişler harekete geçti ve tüm gümrük işlemleri bitmiş bakın tekrar ediyorum tüm gümrük işlemleri bitmiş MIP çıkış kapısına gelmiş 2 tırın çıkışı yasaklandı ve ülke sevdalısı müfettişlerce ambara sevk edildi. Ama anlatacaklarım bunlarla sınırlı değil!

Şimdi ambar olayından önce öğrendiğim olayları aktaracağım: Mersin’de herkesin tanıdığı bildiği Urfa’ya oyuncak işi yapan M. yetkililerden C.’nin kasası İncirlik Gümrüğü’ndeki S.’ den öncelikle icazet alır daha sonra bir şef ki kendisi et kaçakçılığı ile bilinir Muayene C.’den onay alır ve sadece araç başı 2.5 ton kaydırma yapacağım diye beyannameleri açar. Transit beyannameleri Muayene C’nin adamı Muayene R.’ ye düşer. R pazarlık yapar ve araç başı 10.000 TL’ ye anlaşır. Beyanname 17 Haziran’da kapatılır ve akşamında kapı blokesi yer.

Vatanını Seven Müfettişler heyet kurar ve eşyaları ambara taşır ve olağan sonuç ortaya çıkar; tam 7 TON saptırma kaydırma vardır. Şimdi açık çağrımdır, bu olayı teftiş kurulu tamamen araştıracak mı? Tutanaklar sonucu idari işlem yapılacak mı?”

HADİ GÖREV BAŞINA YÜCE DEVLETİN NAMUSLU ŞEREFLİ BAKANI, BAKAN YARDIMCILARI, GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRÜ, GÜMRÜK MUHAFAZA GENEL MÜDÜRÜ, TEFTİŞ KURULU BAŞKANI VE MÜFETTİŞLERİ.. HADİ..

 

‘MURATBEY'İN DAMINDAN ATLAYAMADILAR...’

 

Atlayamazsın tabi...! Ne olup bittiğini yazdık Muratbey Gümrüğü'nde yüce devlet bindi tepene. Efendim...! İstanbul Muratbey Gümrüğü'nde dönen dolapları, iddiaları biliyorsunuz aylarca aktarmıştım size. Evet...! Bugün itibariyle bu gümrük kapımızda savcılık oluruyla operasyon başlatıldı. Konu hayali ihracat, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, görevi suiistimal. vs.. Aralarında kapının yetkili kişileri de olmak üzere çok sayıda gözaltı var! Bilgiler yola çıkmış zannedersem Bolu vs. oralarda bana doğru geliyor. Soruşturma ve operasyonun, özellikle de tapeleri yazacağız büyük harflerle.

 

Şimdilik Bana Müsaade, Kargocuyu Bekliyorum Da...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum