1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İkiz Ve Üçüz Çocuk Sahibi Aileler, Taksim Meydanı'nda Buluştu
İkiz Ve Üçüz Çocuk Sahibi Aileler, Taksim Meydanında Buluştu

İkiz Ve Üçüz Çocuk Sahibi Aileler, Taksim Meydanı'nda Buluştu

Beyoğlu’nda, ikiz ve üçüz çocuk sahibi aileler bir araya geldi. Çocuklarıyla birlikte eğlenceli dakikalar geçiren aileler, İstanbul’u gezdi. Taksim Me...

A+A-

Beyoğlu’nda, ikiz ve üçüz çocuk sahibi aileler bir araya geldi. Çocuklarıyla birlikte eğlenceli dakikalar geçiren aileler, İstanbul’u gezdi.

Taksim Meydanı sıra dışı bir buluşmaya sahne oldu. İkiz ve üçüz çocuk sahibi aileler, eğlenceli vakit geçirmek için Taksim’de bir araya geldi. İnternet ortamında organize olan ikiz ve üçüz çocuk sahipleri, hem eğlendi hem de çocuklarının sosyalleşmesini sağladı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Utku Tonguç Topal, ikiz ve çoğul çocuk sahibi aileler olarak pazar gezmeleri yaptıklarının aktardı. Topal, “Ülkemizde birçok insan çocuklarıyla dışarı çıkmaktan çekiniyor. Oysa çocuklar dışarıda daha çok sosyalleşiyor. Yaşıtlarıyla bir araya geliyor. Dolayısıyla çocuklar daha zinde oluyor. Biz her hafta bir araya gelerek çocuklarımızı sosyalleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. İkiz çocuk sahibi olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Utku Tonguç Topal, çocuklar için evde kavga edecek birisinin olmasının bile değerli olduğunu belirtti.

‘ANNELİĞİ ÇOCUKLAR 3 YAŞINA GELİNCE ANLIYORSUNUZ’

İkiz çocukları olan eğitimci Özlem Şinik de sıra dışılıklarını çevrelerine yansıtmak ve çektikleri sıkıntıları paylaşmak adına bu organizasyonu gerçekleştirdikleri bilgisini verdi. İkiz çocuk sahibi ailelerin evde tıkılıp kalmaması gerektiğini dile getiren Şinik, farkındalık yaratmak ve çoğul çocuk sahiplerine örnek olmak amacında olduklarını söyledi.

İkiz annesi olmanın zorluklarını aktaran Özlem Şinik, ilk 3 yılın çok zor geçtiğini ve anne olduğunu, çocuklar 3 yaşına gelince anladığını anlattı. Şinik, ilk 3 yılın ardından çocukların kendisine artık arkadaş olduğunu ifade etti. Şinik, zaman zaman da kendine, “Acaba üçüzlerimiz mi olsaydı?” diye sorduğunu sözlerine ekledi.

Üçüz çocuk annesi Özlem Kunduz ise çocukları tek başına büyütmenin oldukça zor ancak bir o kadar da keyifli olduğunu dile getirdi. Özlem Kunduz 2 yaşındaki üçüzlerinin kavgalarının kendisini en fazla zorlayan unsur olduğunu aktardı. Sudem, Çisem ve Tanem isimli üçüzlerin babası Cumhur Kunduz da, çocukların her birine ayrı ayrı vakit ayırmak gerektiğini belirtti. Kunduz, devletin çoğul çocuk sahibi ailelere destek vermesi gerektiğini vurguladı. Kunduz ailesi, üçüzlerin ihtiyaçlarına yetişmekte zorlandıklarını kaydetti.

ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE TAKSİM’İ GEZDİLER

İnternet aracılığı ile bir araya gelen aileler, Taksim Atatürk Anıtı önündeki buluşmanın ardından birlikte yürümeye başladı. Ailelerin bundan sonraki pazar günleri de buluşarak İstanbul gezilerine devam edecekleri belirtildi. Çoğu 2-3 yaşlarındaki çocukların da durumlarından oldukça mutlu oldukları gözlendi. Anne ve babalar, Taksim Meydanı’ndaki yeşil alanlarda koşturan çocuklarını zapt etmekte güçlük çekti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.