1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İktidarın Sandık Dışında Değişmesini Kabul Etmeyiz
İktidarın Sandık Dışında Değişmesini Kabul Etmeyiz

İktidarın Sandık Dışında Değişmesini Kabul Etmeyiz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici demokrasi dışı sandık dışı iktidarların değişmesini hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini söyledi.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, demokrasi dışı, sandık dışı iktidarların değişmesini hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini söyledi.

Destici yaptığı yazılı açıklamada, Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olayların masum eylemler olmaktan çıktığını, eylemlerin teröre ve şiddete bulaştığını kaydetti.
“Bugünlerde en çok sağduyuya ve birliğe ihtiyacımız var.” diyen Destici, “Bütün vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bu memleket hepimizin. Dolayısıyla bu memleketin hepimizin olduğu bilinci ile hareket etmemiz gerekiyor. Ülkeyi yönetenler, hükümet olanlar, iktidar olanlar, devletin çeşitli kademeleri yanlış yapabilirler. Muhalefetin sesine kulak vermeyebilirler. Farklı kesimlerin taleplerini dikkate almayabilir, çok farklı uygulamalarda bulunabilirler. Ama bunun karşılığı şiddet içeren asla sokak gösterileri değildir. Bunun karşılığı sandıktır. Demokrasilerde sandık ile gelen sandık ile gider. Şiddeti içeren sokak gösterilerinin ülkeyi iç karışıklığa ve kaosa götürmekten başka bir sonucu yoktur. Bunu yaşayan ülkelerin düzeldiği, huzura erdiği ve ilerlediği görülmemiştir. Ama bu süreçte yaşayan ülkelerin harap olduğu, battığı çok görülmüştür. Çok yakınımızda bunu yaşayan ülkeler vardır. Bütün vatandaşlarımızı sağduyuya ve demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyorum.” değerlendirmesini yaptı.

“EYLEMLER, DEVLETE, HÜKÜMETE KARŞI BİR İHTİLAL GİRİŞİMİNE VE AYAKLANMAYA DÖNÜŞTÜ”

Mustafa Destici, yapılan eylemlerin gezi parkı eylemi dışına çıktığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Bu çevre duyarlılığıyla birtakım masum istekler olarak duyarlı vatandaşlar tarafından başlatılan sürecin daha sonra bugün geldiği safahatı bütün Türkiye genelinde devlete, hükümete karşı bir ihtilal girişimi veya ayaklanma olarak görüyoruz. Çok marjinal grupların bunun bire bir öncülüğünü yaptıklarını görüyoruz. Artık bu masumane bir süreç olmaktan çıkmıştır. Protesto ve eleştiri herkesin hakkıdır. Bireysel özgürlükler herkesin hakkıdır. Herkes inandığı gibi yaşamalıdır. Düşündüğünü rahatça konuşabilmeli ve söyleyebilmelidir. Milyonlarca insan sokaklarda yürüyebilir ve eylem yapabilir. Ama siz teröre ve şiddete bulaşıyorsanız ve akşamın belli saatlerinden sonra sokaklara çıkıp, sokakları yangın yerine çeviriyorsanız, milletin arabasına, evine, iş yerine zarar veriyorsanız, milletin huzurunu bozuyorsanız, ülkemizin, şehirlerimizin güvenliğini hedef alıyorsanız, Meclis'i, Başbakanlığı ele geçirmek istiyorsanız, bizim bunu masum görmemiz asla mümkün değildir. Bazı ifadelerden de açıkça görüyoruz. ‘Devrim için yola çıktık diyorlar. Bu devrim gerçekleşinceye kadar bu iş devam edecek diyorlar.’ Bu masum ağaçları kesme, gezi parkı eylemleri dışına çıkmıştır. İktidarı cebren ve gerçekten sokak hareketleri ile devirmek için marjinal gruplar bir araya gelmiştir.”

“POLİSİ DE DİNLEMEK LAZIM”

BBP lideri Destici, polisin bu ülkede ilk defa gaz sıkmadığına işaret ederek, “Polis ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranabilmiştir. Polis ilk defa gaz sıkmadı. Polis ilk defa TOMA’larla eylem yapan vatandaşa müdahale etmedi. Polis kendisini taşlayan, molotof kokteyli atan, sopalar ile saldıranlara karşı ne yapacak? Dünyanın her yerinde bunlara müdahale edilir. Aşırı güç varsa bu da sorgulanır. Ama Çevik Kuvvet polislerinin hangi şartlarda görev yaptığını da unutmamak lazım. 48 saat çalışıp bir kuruş mesai almazlar.” dedi.

"DEMOKRASİ VE SANDIK DIŞI YOL BDP’YE ÇIKTI"

Mustafa Destici, burada bir birikimin sonucu da olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ben asla iktidarın yanında değilim. Ben bunları iktidarı savunma adına, onların yanlışlıklarının üstünü örtme adına söylemiyorum. Demokrasiye, milli iradeye sahip çıkma adına söylüyorum. BBP nasıl 28 Şubat sürecinde, nasıl 27 Nisan e-muhtıra süreçlerinde milli iradenin, demokrasinin yanında durduysa bugün de onun yanında duracağız. Biz demokrasi dışı, sandık dışı hiçbir şekilde iktidarların değişmesini kabul etmeyiz ve buna da müsaade etmeyiz. Demokrasi ve sandık dışında yol arayanlar karşılarında BBP’yi bulurlar. Bunu çok net olarak söylüyor ve ifade ediyorum.”

“SOL GRUPLAR YÖNLENDİRİYOR”

Eylemlerde aşırı sol grupların yönlendirme yaptığını vurgulayan Destici, “Öyle bir Marjinal gruplar var ki bunlar aşırı sol, Marksist, Leninist, Sosyalist bir devrim özlemiyle hareket ediyorlar. Bunlar yönlendirme yapıyorlar. Sokaklarda bunlar görülüyor. Akşam saatlerinde bir takım yüzlerine poşu takmış kişiler şuradan gideceksiniz, şuradan yürüyeceksiniz diyorlar. Bunu yapan kişiler şunları söylüyorlar; 'Çarşambaya kadar devrim gerçekleşecek. Bize söylenen bu. Çarşambaya kadar herkes sıkı bir şekilde direnişine devam etsin.' Bunları organize eden insanlar var. İyi niyetli insanlarımızı kullananlar var. İyi niyetli insanlarımız bu oyuna gelmesin.” diye belirtti.

“BİZ BU HÜKÜMETTEN ŞİKAYETÇİYİZ”

Büyük Birlik Partisi olarak hükümetten şikâyetçi olduklarını belirten Mustafa Destici, sözlerini, “İktidar her kesimin sesine kulak vermesi lazım. Bireysel hak ve özgürlüklerinin önü açılması lazım. Herkes inandığı gibi yaşaması gerekir. Ama bu yapılanlar özgürlük olmaz. Sen gezi parkındaki ağaçların kesimini protesto için camiye gireceksin, orada minberin ve mihrabın önünde alkol alıp hakaretler edeceksin. Şefaat Ya Resul Allah yazılarını 'inşaat ya Resul Allah' yazılarına çevireceksin. Bu yapılanın mazur görülecek bir yanı yok. Halkın masum taleplerinin elbette mesajı alınması lazım. Hükümet buna kulağını açması lazım. Ben de şikâyetçiyim. Demokrasinin önünün açılmamasından, baskıcı yönetimden, seçim kanununun adaletsizliğinden, barajdan, hazine yardımın adil dağıtılmamasından, temel hak ve özgürlüklerin olmamasından ben de şikâyetçiyim. Ama bunun yolu sokaklarda çatışma değil. Bunlar demokrasi içersinde, Meclis çatısı altında görüşülmeli. Sandık ile gelen sandık ile gitmeli. Sandık dışında çözüm aramak demokrasi dışıdır. Bu olaylar Allah korusun Türkiye’yi karanlık günlere götürür.” şeklinde sürdürdü.

"DEVLET TALEPLERİ DİNLEMELİ"

Destici, Gezi Parkı direnişçilerinin Başbakan Yardımcısı ve Başbakan Vekili Bülent Arınç ile görüşmesi hakkında da “Devlet elbette vatandaşlarının taleplerini dinlemeli. Bir haksızlık varsa ortadan kaldırılmalıdır. Herkese ve her kesime karşı da adil olmalıdır. Ama ortada bir suç varsa bu suçu işleyenler de hukuk düzeni içerisinde karşılığını almalıdır. Özellikle son bir haftadır Türkiye sokaklarını savaş alanına çevirenler masum vatandaşlarımızın haklarını istismar ederek devrim özlemiyle kalkışma provası yapanlar mutlaka tespit edilmeli ve hak ettikleri ile muhatap olmalıdırlar. Sokak eşkıyaları ile pazarlığın yolunu açarsanız bunun sonunu getiremezsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

"KANDİL GECESİ PROVOKASYONLARA GELMEYİN”

BDP Genel başkanı Destici, bu gecenin Miraç Kandili olduğunu hatırlatarak, “Bugün mübarek Miraç Kandili. Bu mübarek geceyi huşu içerisinde ibadet ile geçirmek niyetiyle camilere koşarak gidecek olan vatandaşlarımız çeşitli provokasyonlar ile karşılaşabilirler. Sokak eşkıyaları, ajanlar, aşırı sol marjinal gruplar bu ülkeyi karıştırmak için bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışabilirler. Hem ülkeyi yönetenler buna uyanık olmalı ve tedbirleri almalıdır. Hem de tüm mümin kardeşlerimiz asla bu tuzağa düşmemeli ve sağduyuyu elden bırakmamalıdır. Bu vesile ile Tüm Türk-İslam coğrafyasında ve dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandili'ni kutluyorum.” diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Destici: İktidarın sandık dışında değişmesini kabul etmeyiz

Destici: İktidarın sandık dışında değişmesini kabul etmeyiz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.