1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İl Milli Eğitim Müdürü Kuş: Keşke Dememek İçin Çok Çalışmalıyız
İl Milli Eğitim Müdürü Kuş: Keşke Dememek İçin Çok Çalışmalıyız

İl Milli Eğitim Müdürü Kuş: Keşke Dememek İçin Çok Çalışmalıyız

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğrencilerin sınavlarda keşke dememeleri için azimli ve planlı bir şekilde çalışmaları gerektiğini söyledi.

A+A-

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğrencilerin sınavlarda keşke dememeleri için azimli ve planlı bir şekilde çalışmaları gerektiğini söyledi.

Saim Kuş, beraberinde Özel Kalem Müdürü Ercan Akay ile Maltepe Dershanesi'ni ziyaret ederek Müdür Hasan Çağlayan’la eğitim üzerine sohbet etti. Kuş, dershanede sınıfları da gezerek hafta sonu yapılacak SBS öncesi öğrencilere başarılar diledi ve bazı tavsiyelerde bulundu.

Öğrencileri boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri konusunda uyaran Kuş, "Derslerimizi, çalışma planımızı ertelemek, sonra yaparım düşüncesi içine girmek son derece yanlış bir düşüncedir. Durum böyle olunca yaklaşan sınavlarda da bir telaş bir çalışma temposu içine giriyoruz. Ondan sonrada zayıf not alınca üzülen yine biz oluyoruz. Bu yüzden bu gibi durumlara düşüp keşke dememek üzülmemek için önceden derslerimize çalışmalıyız." dedi.

SBS’de istenilen sonucu alamamanın her şeyin sonu olmadığını söyleyen Kuş, aileleri de uyararak onlardan çocuklarına destek olmalarını istedi. Kuş, "Öğrencilerimizin SBS için kendini şartlandırması çok doğru bir davranış değildir. Tabi ki başarılı olmaları aileleri kadar, kendileri kadar bizleri de mutlu edecektir. Fakat olumsuz sonuçlar elde edildiğinde ne öğrencimiz nede ailelerimiz karamsar bir düşünce içine girmemelidir. Çocuğuna her şeyin sonu olmadığını bundan sonraki sınavlara çalışarak daha iyi sonuçlar alabileceği güvencini konuşması ile vermelidir. Çocuklarımıza çok büyük hedefler vererek onları strese sokmayınız. Olabilecek başarısızlıklar için onlara özgüven aşılamalıyız. Sonuç ne olursa olsun, onlar bizim çocuklarımız. Asla başka arkadaşları ile kıyaslamamalıyız. Onlara gereken önemi her zaman vermeliyiz. Bu vesile ile ilimizde hafta sonu yapılacak SBS’ye girecek 8 bin öğrencimize başarılar diliyorum." diye konuştu.

Maltepe Dershanesi Müdürü Hasan Çağlayan ise ziyaretlerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’a teşekkür ederek, Yozgat eğitim başarısının yükseltilmesine dershane olarak her zaman katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Çağlayan, "Dershanemiz kurulduğu günden buyana ilimizde önemli başarılara imza atmıştır. Önceki yıllarda olduğu gibi İnşallah hafta sonu yapılacak SBS’de yine dereceye girenlerin dershanemiz öğrencileri olacağı inancındayım. Bizim için önemli olan öğrencilerimizin başarısıdır. Bu vesile ile ben de hafta sonu yapılacak olan sınavda öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.