1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlahiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı
İlahiyat Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

İlahiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 15. mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

A+A-

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 15. mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Mithat Özsan Amfisi’nde coşkulu bir katılımla gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akbaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, “Kutsal kitabımızda ilk emir olan ‘oku’, bu nedenle okumak büyük önem taşımaktadır. Okuma ve okutma görevini en iyi yapan kuruluşlar okullardır, üniversitelerdir. Üniversitemizin sahip olduğu İlahiyat Fakültesi ile bireylerin manevi zenginliklerine önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akbaş ise din eğitiminin bilimsel temellere dayandırılması, daha etkili, verimli ve ilgi çekici hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Akbaş, böylece öğrencilerin öğrendiklerini yaşama ona göre davranmalarını ve karşılaştıkları problemleri çözmeleri beklendiğini aktardı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş ise ilahiyat mezunlarına sosyal ve mesleki hayatlarında başarılar diledi. Mezunlar adına fakülte birincisi Yusuf Özcan bir konuşma yaptı. Yusuf Özcan; “Şu an itibariyle mezun olmuş bulunmaktayız. Bu durum eğitim hayatımızın bittiği anlamına gelmemektedir. Çünkü öğrenme bir ömür boyu devam eden bir süreçtir.” dedi.

Çukurova Üniversitesi İlköğretim Din Kültürü Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asım Yapıcı da mezun öğrencilere ünlü şairlerin ‘gitmek’ konulu şiirleriyle seslendi. Konuşmasında Özdemir Asaf’tan ‘Gitme Lavinya’ , Cemal Süreyya’dan ‘Git’ ve son olarak Necip Fazıl Kısakürek’ten ‘ayrılık’ şiirlerini öğrencilerle birlikte okudu. Ney dinletisi ve ‘Adana’da öğrenci olmak’ konulu sunumla devam eden program, yaş kütüğüne plaket çakılması ve öğrencilere diplomalarının verilmesi ile sona erdi.
CİHAN

İlahiyat Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı

İlahiyat Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.