1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlk Kürtçe Kreş Mezunlarını Verdi
İlk Kürtçe Kreş Mezunlarını Verdi

İlk Kürtçe Kreş Mezunlarını Verdi

Türkiye’de ilk defa anadilde eğitim veren kreş açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilk mezunlarını verdi.

A+A-

Türkiye’de ilk defa anadilde eğitim veren kreş açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilk mezunlarını verdi. Katılım belgesi verilen 56 çocuk, sezonu Kürtçe hazırladıkları bir şenlikle kapattı.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan mezuniyet şenliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başkan Vekili Hafize İpek, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı ve çocukların aileleri katıldı.

Bu topraklarda yüzde 100 Kürt diliyle eğitim veren ilk kreşte bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Baydemir, “Bu nedenle çok önemli bir gün yaşıyoruz. Bütün belediyelere böylesi çalışmalar yapmalarını tavsiye ediyorum.” dedi. Kitap, materyal konusunda çok özenli bir çalışma yaptıklarına dikkat çeken Baydemir, Kürt dilinin gelişmesi için ailelerin çocuklarıyla anadillerinde konuşması gerektiğine vurgu yaptı.

    Daha sonra çocukların kreşte yemek, uyku, eğitsel çalışmalar yaparken çekilen görüntüler katılımcılara izlettirildi. Sezon boyunca hazırladıkları tekerleme, skeç ve şarkıları söyleyen çocuklar, ailelerden büyük alkış aldı. Baydemir ve Başkanvekili Hafize İpek çocuklara mezuniyet belgesi vererek kutladı. CİHAN

İlk Kürtçe kreş mezunlarını verdi

İlk Kürtçe kreş mezunlarını verdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.