1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlkadım Belediyesi'nden Bayanlara 'Dantel Tasarımı' Semineri
İlkadım Belediyesinden Bayanlara Dantel Tasarımı Semineri

İlkadım Belediyesi'nden Bayanlara 'Dantel Tasarımı' Semineri

Kadın istihdamına ve meslek edinmelerine önem veren Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediyesi, bayanlara yönelik düzenlediği kurs ve eğitim seminerleriyle mesleki beceri kazandırıyor.

A+A-

Kadın istihdamına ve meslek edinmelerine önem veren Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediyesi, bayanlara yönelik düzenlediği kurs ve eğitim seminerleriyle mesleki beceri kazandırıyor.

    İlkadım Belediyesi 8 Mart Kadın Kültür, Eğitim, Sanat Galerisi ve Alışveriş Merkezi'nde faaliyetlerini sürdüren bayanlara, Tasarımcı Hatice Çaltılı, dantel işlemeciliği konusunda eğitim semineri verdi. Evlerin vazgeçilmez aksesuarları olan ve el emeği göz nuruyla yapılan dantel tasarımı ile ilgili bayanlara bilgi veren dantel tasarımcısı Hatice Çaltılı, “Önemli bir aksesuar aracı olarak kullanılan dantelin bir çok çeşidi var. Yatak örtüleri, mutfak takımlarından vitrin takımları, havlu kenarları ve çember oyaları dantel çeşitlerinden sadece bir kaçıdır. Ayrıca dantel elbiselerde de kullanıyor. Dantel perdelerde evlerde kullanıldığını görüyoruz. Dantel hayatımızın her alanında kullanılmaktadır." dedi.

    Seminer sonrası İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a yaptığı çalışmalardan ve verdiği destekten dolayı teşekkür eden bayanlar, "Verilen bu seminere hem el işi becerilerimizi arttırmak, hem de aile bütçemize katkıda bulunmak amacıyla geldik. Burada hem iş öğreniyoruz hem de para kazanıyoruz. Bu güzel mekanı hayatı geçirerek burada biz bayanların el işi çalışmasına destek veren çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.