1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İlkadım'da Geleneksel El Sanatları Sergisi
İlkadımda Geleneksel El Sanatları Sergisi

İlkadım'da Geleneksel El Sanatları Sergisi

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliği ile 'Geleneksel El Sanatları' yılsonu sergisi açı...

A+A-

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliği ile 'Geleneksel El Sanatları' yılsonu sergisi açıldı.

İlkadım ilçesi Unkapanı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılış kurdelesini İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş kesti. Kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları ürünler ziyaretçiler ve sanatseverlerden tam not aldı. Çivi ile telin dansı olarak nitelendirilen filografi, sabun süslemeleri, tel kırma, ahşap boyama, resim, giyim, ev mefruşatı, makine ve el nakışı, iğne oyası, hat ve tezhip gibi 24 farklı branştan oluşan Geleneksel El Sanatları sergisinde Başkan Demirtaş, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını tek tek verdi. Bayanların el emeğinin kazanca dönüşmesi ve aile ekonomisine katkı sağlamalarına belediye olarak her zaman destek verdiklerini ifade eden Necattin Demirtaş, "Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerlerimizin el emeklerini kazanca dönüştürmeleri bizim en büyük arzumuzdur. El emeği ile göz nurlarını akıtan kursiyerlerimiz olmak üzere sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Açılışın ardından yapılan defile ve dans şovu sergiye katılan katılımcılar tarafında ilgiyle izlendi. Öte yandan aşçılık kursunda eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu pastayı kesen Başkan Demirtaş'a Unkapanı Kültür Merkezi sorumlusu Rükiye Çamaş tarafından Çini üzerine yapılan porselen tabak hediye edildi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.