1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnce: Başbakan, Kaza Geçiren Kılıçdaroğlu'na 'Geçmiş Olsun' Bile Demedi
İnce: Başbakan, Kaza Geçiren Kılıçdaroğluna Geçmiş Olsun Bile Demedi

İnce: Başbakan, Kaza Geçiren Kılıçdaroğlu'na 'Geçmiş Olsun' Bile Demedi

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova’da basın toplantısı düzenledi.

A+A-

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova’da basın toplantısı düzenledi. Gündemi değerlendiren İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'da kaza geçirdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu arayarak 'geçmiş olsun' bile demediğini söyledi.

        "Genel başkanımızın bir trafik kazası geçirdi. İlginç bir kazaydı. Bir beton arabası çıkıyor, oradan kurtuluyor çarpıyor ve kaza geçiriyor. Canıyla ilgili, sağlığıyla ilgili bir sorun yok ama ana muhalefet partisinin genel başkanı." diyen İnce, şöyle devam etti: "Bir telefon açıp 'geçmiş olsun' bile demiyor. Bunu bile beceremeyecek, yapamayacak kadar nezaketsiz adamlar. Kendi anası öldüğü zaman ulusal yas ilan edildi. Bütün televizyonlar canlı yayın yaptı. Herkesin anası var, herkesin anası ölüyor."

        AVM için Taksim'deki ağaçların kesildiğini ifade eden Muharrem İnce, üçüncü köprünün adının Yavuz Sultan Selim olmasını eleştirdi. Muharrem İnce, "Sen niye toplumu geriyorsun? Yani bu toplumun hepsinin kabullenebileceği tarihimizden bir isim yok mu? Neden Yavuz Sultan Selim ismini veriyorsun? Bu isimden alınan, gücenen, bu isimden tarihle ilgili sıkıntıları olan inanç gruplarımız var bizim. Bunlar bizim insanlarımız, bu toprağın insanları. Niye bunları incitiyorsun? Neden bu toprağın insanlarını bölüyorsun, parçalıyorsun? Başka isim mi bulamadın? Diyor ki Cumhurbaşkanı birinci köprü Atatürk Köprüsüymüş. Yalandan kim ölmüş. Birinci köprünün adı Boğaziçi Köprüsü’dür. Atatürk’ün adını niye veremiyorsun? Bizim tarihimizde toplumun bütün kesimlerinin kabul edebileceği bir isim yok mu? Başbakan geçmişte 3’üncü köprü bir cinayettir demişti. Doğru, 3’üncü köprü bir cinayettir diyor, bugün de 3’üncü köprüye Yavuz Sultan Selim ismini veriyor. Bu toplumu barıştırmaz. Bu toluma huzur getirmez. Bu toplumu bölmeye yarar, başbakan da toplumu bölmek için, ayrıştırmak için elinden geleni yapıyor." diye konuştu.

        Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren İnce, "Başbakan şöyle düşünüyor; Esad’ın bir aylık ömrü var burada. Öyle değil. Rusya’nın desteğini unutuyor. Suriye’nin hava gücünü unutuyor. Rusya’nın Akdeniz’e açılabilen tek kapısı Suriye. Amerika elini eteğini çekti, şimdi diyor ki ben yokum, ne halin varsa gör. Türkiye bu Ortadoğu bataklığına sürüklenmemelidir. Biz buna uğraşıyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.