1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İnegöllü Gönüllülerden Bosna'ya Destek
İnegöllü Gönüllülerden Bosnaya Destek

İnegöllü Gönüllülerden Bosna'ya Destek

Bursa İnegöl Belediyesi organizasyonuyla geçtiğimiz hafta Bosna-Hersek’i ziyaret eden ve gezi sırasında birlikteliği sürdürmek adına kurulan Bosna Dayanışma Grubu düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

A+A-

Bursa İnegöl Belediyesi organizasyonuyla geçtiğimiz hafta Bosna-Hersek’i ziyaret eden ve gezi sırasında birlikteliği sürdürmek adına kurulan Bosna Dayanışma Grubu düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantı sonucunda İnegöl Belediyesi’nin Ramazan ayında Bosna-Hersek’in Visoco ve Donji Vakuf şehirlerinde dağıtmayı hedeflediği erzak paketlerin bir kısmına sponsor olunmasına karar verildi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı değerlendirme toplantısında katılımcılar birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Bosna Dayanışma Grubu Başkanı Erdoğan Kızmaz, geziden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Ramazan'da belediye tarafından kardeş şehir Donji Vakuf’a ve Visoco’ya erzak paketi gönderileceğini de hatırlatan Kızmaz, kendilerinin de bu hayır yarışında yer almak istediklerini, Bosna’ya gönderilecek 200 paketin 65'ini karşılayacaklarını belirtti. Bu sayının daha da artacağını kaydeden Kızmaz, kendilerinin oraya gitmesine vesile olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

        İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Bosna’nın gidilip görülmesi gereken bir yer olduğunu belirterek, Osmanlının yetim torunu diye adlandırdığı Bosna’nın desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

        Aktaş, Türklerin, Türkiye Cumhuriyeti'nden ibaret olmadığını, ecdadın Balkanlar'da da var olduğunu ve bunun gidilip görülmesi gerektiğini söyledi.
Geziye sponsor olan kişilere yürekten teşekkür eden Başkan Aktaş, gezinin hayırlı bir işe vesile olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Kosova’da her Ramazan 700 kişilik iftar verildiğini, Gürcistan Acara’daki Müslümanlara yönelik erzak paketleri dağıtıldığını ve bir akşam iftar verildiğini söyleyen Başkan Aktaş, şimdi de Donji Vakuf ve Visoko’ya erzak paketleri ile destek olacaklarını dile getirdi.

        "Bunların hiç biri belediye kanalıyla değil, bizim aracılığımızla hayırseverlerin destekleriyle olan şeyler." diyen Aktaş, hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

        Yapılan konuşmaların ardından Bosna Dayanışma Grubu, geziden dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ibrik ve kahve takımı hediye etti. Program gezi fotoğraf ve videolarının izlenmesi ile sona erdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.