1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İngiliz Büyükelçiliği Yetkilileri, Etso’yu Ziyaret Etti
İngiliz Büyükelçiliği Yetkilileri, Etso’yu Ziyaret Etti

İngiliz Büyükelçiliği Yetkilileri, Etso’yu Ziyaret Etti

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Peter Spoor ve AB İşlerinden Sorumlu Katip Louise Taylor, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret etti.

A+A-

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Peter Spoor ve AB İşlerinden Sorumlu Katip Louise Taylor, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret etti.

ETSO Başkanı Yücelik’i ziyaret eden büyükelçilik yetkilileri Erzurum’un ekonomik potansiyeli ve yabancı yatırımcılar için cazip yatırım alanları hakkında bilgiler aldı. 2 ülke arasındaki ticaretin daha da artırılması gerektiğini ifade eden Başkan Yücelik, “2 ülke arasında siyasi ve ekonomik ilişkiler açısından son derece olumlu bir dönemden geçiyoruz. İngiltere, ülkemizin hem siyasi alanda işbirliği içinde bulunduğu, hem de çok boyutlu ekonomik bağlarımız olan bir ülkedir. İngiltere, Türkiye’nin önemini bilen bir ülke. Avrupa Birliği’nin sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, İngiltere ile işbirliğimizi daha da güçlendirebiliriz” diye konuştu.

Peter Spoor’un bir sorusu üzerine, yabancı yatırımcılar için Erzurum’daki cazip yatırım alanları hakkında bilgi veren Başkan Yücelik, Erzurum’un hayvancılık başta olmak üzere, ulaşım, madencilik ve kış turizmi alanlarında önemli potansiyellere sahip olduğunu söyledi. Başkan Yücelik, İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Spoor’un, İngiltere’nin Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ifade etmesi üzerine de, Avrupa Birliği’nin, özellikle de Almanya ve Fransa’nın Türkiye’ye bakış açısını değiştirmesinin ikili ilişkileri geliştirmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Erzurum’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Spoor ise Erzurum’da yaptıkları ziyaret sonrasında hazırlayacakları raporu Büyükelçiliğe sunacağını belirtti. Spoor, ülkesinin son dönemlerde özellikle işadamlarına yönelik vize kolaylığı getirdiğini, bununla ilgili Başkan Yücelik’e e-posta yoluyla bilgilendirme yapacaklarını dile getirdi. Palandöken’in methini daha önceden de duyduklarını anlatan Spoor, büyükelçilikten birkaç yetkiliyle birlikte kayak yapmak üzere Erzurum’a geleceklerini bildirdi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Akal’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Yücelik, Peter Spoor ve Louise Taylor’a ziyaretin anısına Erzurum’a özgü Oltu taşı tespih ve broş hediye etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.