1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. 'İnşallah' Vizyona Giriyor
İnşallah Vizyona Giriyor

'İnşallah' Vizyona Giriyor

Sinemaseverler bu hafta 7 yeni film ile buluşacak. Uzun yıllar İsrail-Filistin arasında yaşanan savaşa farklı bir gözle bakan 'İnşallah' haftanın öne çıkan filmleri arasında yerini aldı.

A+A-

Sinemaseverler bu hafta 7 yeni film ile buluşacak. Uzun yıllar İsrail-Filistin arasında yaşanan savaşa farklı bir gözle bakan 'İnşallah' haftanın öne çıkan filmleri arasında yerini aldı.

Fransa-Kanada ortak yapımı olan filmin yönetmen koltuğuna Anais Barbea Lavalette oturdu. 'İnşallah' Berlin Film Festivali’nde Panoroma Özel Mansiyon Ödülü almıştı. 'İnşallah' filminde anlatılan hikaye ise şöyle: "Doktor olan Chloe, yaşamını Ramallah’taki Türk doktorlara yardım etmekle ve Kudüs’te yaşayan İsrailli bir asker olan kapı komşusu Ava ile geçirmektedir. Her gün uçurumun iki farklı yanını gören Chloe, birbirlerine düşman arkadaşları arasında köprü kurmaya çalışsa da her iki tarafa da aslında çok yabancı olduğunu fark edecektir."

Anais Barbeau Lavalette’nin yönettiği ve Evelyne Brochu, Sabrina Ouazani, Sivan Levy ile Yousef Sweid’in oynadığı 'İnşallah', Fransa-Kanada ortak yapımı. Film geçtiğimiz yıl 63. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde Panoroma Özel Mansiyon ödülünü kucaklamıştı.

Haftanın öne çıkan diğer filmleri ise şöyle:

"38 Şahit; Louise, eve döndüğünde yaşadığı sokakta bir cinayet işlendiğini öğrenir. Suç mahallinde ne yazık ki hiçbir tanık yoktur. Louise, günler geçtikçe aslında bazı insanların, 38 kişinin olayı duyduğu ya da gördüğü gerçeği ile yüz yüze gelir. 38 kör ve sağır şahitten biri de o gece işte değil evde olan kocasıdır. Lucas Belvaux’un yönettiği ve Yvan Attal, Sophie Quinton, Nicole Garcia ile Francois Feroleto’nun oynadığı “38 Şahit” 2013 Cesar ödüllerinde En İyi adaptasyon senaryo ödülüne aday gösterildi.

Sessiz ev; Sarah, babası ve amcasıyla birlikte kış boyu boş kalan göl evlerini düzenlemeye gider. Başta normal gibi görünen bu evde yaşanan tuhaf olaylar ve duydukları garip seslerle yalnız olmadıklarını fark ederler. Yaşadıkları olayları çözmeye karar veren Sarah aynı zamanda kendi geçmişinin sırları ve gizemleriyle karşılaşacaktır. Chris Kentis ile Laura Lau’nun yönettiği ve Elizabeth Olsen, Adam Trese, Eric Sheffer Stevens ile Julia Taylor Ross’un oynadığı “Sessiz Ev”, korku-gerilim türünde.

Hipnozcu; acımasız bir katil bütün bir aileyi katleder. Sadece komada olan ailenin küçük oğlu kurtulur. Dedektifler sorgu için çocukla hipnoz aracılığıyla iletişim kurmaya çalışır ve psikiyatrist Erik’i çağırır. Böylece hâlâ kayıp olan kız kardeşe katilden önce ulaşabileceklerdir. Erik on yıldır bir daha hipnoz yapmamaya yeminlidir ama şimdi bir hayatı kurtarması gerekmektedir. Lasse Hallström’ün yönettiği ve Mikael Persbrandt, Lena Olin, Tobias Zilliacus ile Oscar Pettersson’un oynadığı “Hipnozcu” aynı zamanda İsveç’in 2013 Oscar adayı.

Dünya savaşı Z; Sıradan bir gün, Gerry Lane ve ailesinin sakin yolculukları şehirde tıkanan trafik nedeniyle kesintiye uğrar. Lane, bunun sıradan bir trafik sıkışması olmadığını hisseder. Tek bir ısırıkla yayılan, insanları tanınamayacak vahşi bir şeye dönüştüren ölümcül bir virüs, insan gruplarının birbirlerine acımasızca saldırmasına neden olmaktadır. Virüsün kökeni bilinmemekte ve bir salgına dönüşmektedir. Brad Pitt, Eric West, Matthew Fox ile Mireille Enos’un oynadığı “Dünya Savaşı Z”yi Marc Forster yönetti.

Sevimli Canavarlar Üniversitesi; Mike Wazowski ve James P. Sullivan ayrılmaz bir ikilidir ama durum her zaman için böyle olmamıştır. Bu uyumsuz canavarlar tanıştıkları andan itibaren birbirlerine tahammül edememişlerdir. Sevimli Canavarlar Üniversitesi, Mike ve Sulley’nin farklılıkları aşarak nasıl en yakın dost olduklarını gösteriyor. Dan Scanlon’un yönettiği animasyon film “Sevimli Canavarlar Üniversitesi” Türkçe dublajlı olarak vizyona giriyor. “Sevimli Canavarlar” ilk olarak 2001 yılında gösterime girmiş ve 4 dalda Oscar’a aday olmayı başarmıştı.

Rüzgarlar; Murat, Gökçeada’da ses kaydetmekte ve fotoğraflar çekmektedir. Adada tek başına yaşayan 80 yaşlarındaki Madam Styliani ile tanışır ve anılarını kaydetmeye başlar. Bir müddet sonra Madam ölür, tek varisi torunu Eleni cenaze işlemleri için Gökçeada’ya gelir. Murat’ın yaptığı kayıtlar, Eleni’nin ada ile ilgili kurduğu bağı yeniden sorgulamasına sebep olacaktır. Selim Evci’nin yönettiği ve Yusuf Nejat Buluz, Mediha Didem Türemen, Rüçhan Çalışkur ile Zeynep Gülmez’in oynadığı “Rüzgarlar”, Rotterdam Uluslararası Film Festivali’ne bağlı Hubert Bals Fonu tarafından senaryo aşamasında ödüllendirilmişti."
CİHAN

'İnşallah' vizyona giriyor

'İnşallah' vizyona giriyor

'İnşallah' vizyona giriyor

'İnşallah' vizyona giriyor

'İnşallah' vizyona giriyor

'İnşallah' vizyona giriyor

'İnşallah' vizyona giriyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.