1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyeleri Kadir Has Stadı'nı Gezdi
İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyeleri Kadir Has Stadını Gezdi

İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyeleri Kadir Has Stadı'nı Gezdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve üyeleri, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve üyeleri, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi.

İlk olarak Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret eden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Partili Komisyon üyelerinden Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.
Heyete stattaki incelemelerinde Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ile Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen de eşlik etti. Stat hakkında heyete brifing veren ve heyetin stattan ayrılmasından sonra açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinin Kadir Has Stadyumu'nu çok beğendiklerini ve stattan memnun ayrıldıklarını ifade etti.

Komisyon üyelerine yaklaşık 45 dakika brifing verdiğini kaydeden Üstünel, şunları aktardı: “TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanımız ve Komisyon üyelerimize bir brifing verdim. Misafirlerimiz stadyumun engellilere ait bölümlerine nasıl bir planlama yapıldığını ya da engelli vatandaşlarımızın Kadir Has Stadyumu'nun kullanımına ilişkin kolaylıkları yerinde tespit etme arzusunda olmuşlar. Biz de kendilerinin bu ziyaretlerinden duyduğumuz memnuniyetimizi ifade ettik. Kadir Has Stadyumu'nu, Atatürk Spor Kompleksimizi, Büyükşehir Belediyemizin bu manada yaptığı yatırımların vardığı noktaları kendilerine arz ettik. Stadyumu tanıtıcı bir brifing sunduk. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın stadyum içerisinde kullandığı alanları ve fiziki şartlarını kendilerine gösterdik. Komisyon üyelerimiz ziyaret sonunda gördüklerinden ve duyduklarından memnuniyetlerini ifade ettiler. Biz de onları ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. Kadir Has Stadyumu'nu, engelli vatandaşlarımızın yaşam kolaylıklarına yönelik her türlü tedbirin alındığı, bu manada gerçekten en üst kategorideki tesis olarak nitelendirebiliriz. Zaten ziyaretçilerimizden bir kısmı da bunu bu şekilde teyit ettiler.”

"KAYSERİ TAKIMLARINDAN ŞAMPİYONLUK BEKLİYORUZ"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Kadir Has Stadyumu'nu incelemeleri esnasında stat anı defterini imzalamayı unutmadı. Üstün deftere, "TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak Anadolumuzun incisi Kayseri ilindeyiz. Kayseri’nin her alanda olduğu gibi spor tesislerinde de bir numara olduğunu gördük. Artık, Kayseri takımlarından bir şampiyonluk bekliyoruz. Bu tesislerin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini yazdı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.