1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. İnternet fenomeni 'Kafalar' usta oyuncuları 'Kafalar Karışık'ta buluşturdu
İnternet fenomeni 'Kafalar' usta oyuncuları 'Kafalar Karışık'ta buluşturdu

İnternet fenomeni 'Kafalar' usta oyuncuları 'Kafalar Karışık'ta buluşturdu

Yönetmen koltuğuna Yücel Yolcu'nun oturduğu film, internet fenomeni "Kafalar" grubunun yanı sıra Metin Akpınar, Perihan Savaş, Cihan Ünal, Erkan Can, Erhan Yazıcıoğlu gibi usta oyuncuları ağırlıyor.

A+A-

Sosyal medyada çektikleri videolarla adlarını duyuran YouTuber "Kafalar" ekibinin başrolünde yer aldığı "Kafalar Karışık" adlı film, 7 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak!..

Yönetmen koltuğuna Yücel Yolcu'nun oturduğu film, Metin Akpınar'ın yanı sıra Perihan Savaş, Cihan Ünal, Erkan Can, Güven Kıraç, Nilgün Kasapbaşoğlu, Zuhal Yalçın, Ruhi Sarı, Erhan Yazıcıoğlu ve Selahattin Taşdöğen gibi usta oyuncuları ağırlıyor.

"Filmde, internetle sanat ve sanatçının karşılıklı düellosu var"

Son sahneleri Beykoz Kundura Fabrikası Dizi Film Platosu'nda gerçekleştirilen filme ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Cihan Ünal, bir dede karakterini canlandırdığını aktararak, "Filmde torunumu sevdiği kişiye değil de, zengin ve daha lüks yaşayan (Erhan Yazıcıoğlu'nun canlandırdığı karakter) beyefendinin oğluna verme çabası içindeyim." dedi.

Daha önce komedi türündeki sitcom ve tiyatrolarda rol aldığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Genellikle hep padişah karakterlerini oynadığım için zannediyorlar ki çok ciddi bir oyuncuyum, hep dram, trajedi falan oynarım. Aslında durum komedileri benim çok hoşuma gider. Bu bakımdan bu filmde de genç arkadaşlarla böyle bir şey yapmaya çalışıyoruz. Tabii burada internetle sanat ve sanatçının karşılıklı düellosu var. İnternet sanata, sanatçıya etki ediyor, yani birbirlerinden yararlanıyorlar. Diliyorum ki bu işte sanat ve sanatçı galip gelsin. İnterneti kullanarak çok güzel bir film ortaya çıksın."

"Tecrübeli ve genç oyuncular bu filmde bir aradalar"

Perihan Savaş filmde "Buse" karakterinin annesini oynadığına işaret ederek, "Güzel bir komedi filmi oluyor. Benim uzun bir aradan, Kemal Sunal'dan sonra yaptığım ilk komedi filmim diyebilirim. (Set) güzel ve keyifli gidiyor. Burada çocukluk arkadaşlarımla beraberiz. Keyifli ve büyük bir ekibiz. İşte bu yüzden genç arkadaşlarla beraber güzel çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Kafalar" ekibini daha önce tanımadığını, oğlunun takip ettiğini anlatan Savaş, şöyle devam etti:

"Teklif geldikten sonra, oğlum söyleyince baktım ben de. Keyifli çocuklar. Çok izleyicileri var. Bir de onları sinemada görmek istemişler. Biz de bu anlamda kendi tecrübelerimizle beraber onlara destek vermeye başladık ama güzel oluyor. Çocuklar da çok neşeliler. (Seyirciler filmi izlediğinde) bir kere çok gülecekler, aynı zamanda çok güzel bir aşk hikayesi. Tecrübeli ve genç oyuncular bir aradalar."

"Filmde kötü ama komik bir adamı oynuyorum"

Yapımda gizli ajan rolü üstlendiğini dile getiren Erhan Yazıcıoğlu, "Filmde birkaç kılık değiştiriyorum. Sevenlere engel olmaya çalışıyorum. Yani kötü bir adamı oynuyorum ama bu adam komik bir adam. Oğlumu da istediği kızla evlendirmeye çalışıyorum ama kız bizim aileyi de, çocuğu da istemiyor. En büyük sır buradaydı, bunu da ifşa etmiş oldum." diye konuştu.

Metin Akpınar'la aynı filmde rol almasına da değinen Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Kendisi benim çok sevdiğim, etkilendiğim, sahnede oynadığı rollerden gerçekten feyz aldığım bir usta. Tabii başka ustalar da var. Bu filmin en büyük şansı bu, aslında gençlerin en büyük şansı bu. Çünkü bizi bir araya getiremezlerdi. Yapımcılara teşekkür etsinler bizleri bir araya getirdikleri için. Bir nevi biz bir okul gibiyiz. Ciddiyetiyle, komedisiyle, yalanıyla, gerçeğiyle herkes bu filmde mutlu diye düşünüyorum."

"Bugüne kadar çektiğim filmler arasında en hızlı, atraksiyonlu film"

Erkan Can filmde bolca atraksiyon yaşandığına dikkati çekerek, "Bugüne kadar çektiğim filmler arasında en hızlı, atraksiyonlu bir film. 60 yaşındayım, filmde kendime baktığımda bayağı iyiyim. Senaryoyu okuduğumda bu kadar atraksiyon olacağını tahmin etmiyordum ama çekim aşamasında her şey değişiyor tabii. Senaryodakinin 5 katı fazlası çıktı ama üstesinden geldim. Çok keyif aldım. İnanılmaz bir adrenalin durumu yaşadık." dedi.

Filmle beraber gençliğine yeniden döndüğünü dile getiren Can, filmin bir takım oyunu olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz gençlere bildiklerimizi aktarmaya mecburuz. Bunu zevkle yaparız. Formülünü saklayan usta çırağına vermiyorsa bana göre usta değildir. Ver ki o da yapsın, herkes faydalansın. O yüzden bu bir takım oyunu. (Kafalar) bu oyunun içine hemen adapte oldu. Kafaları çok başka, hızlı çalışıyorlar. Biz ihtiyarlar da onların dünyasını anlamaya çalışıyoruz. Empati kurunca işler kolaylaşıyor."


Son olarak "Limoncu Ali" karakteriyle rol aldığı, bugün vizyona giren "Müslüm" filmine de değinen Can, "Çok güzel bir film olmuş. Temiz bir iş olmuş. Müslüm Gürses'in hayatı güzel bir şekilde anlatılmış. Hiç eksiği ve fazlası olmayan, gerektiği kadar anlatılmış. Yolu açık olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu Nilgün Kasapbaşoğlu "Metin Ağabeyle yıllar sonra 'Papatyam'dan sonra bir araya geldik, aynı setteyiz. Çok güzel. Eski dostlar burada. Erkan öyle, eski rol arkadaşım. Perihan çocukluk arkadaşım. Çok keyifli bir çalışma oluyor. Eminim sinema seyircisi de onları çok sevecektir." diye konuştu.

Filmin senaristlerinden Enver Sülük, filmin senaryo yazma sürecinin 9 ayda tamamlandığını, hikaye üzerine ise 2 ay çalıştıklarını belirterek, "Çıkış noktamız aslında 3 yakın arkadaşa nasıl bir film yaparız diye düşündük, yola çıktık ve Kafalar ekibiyle de paslaşarak böyle bir film hazırladık." dedi.

Filmin hikayesinden de bahseden Sülük, şunları anlattı:

"Film, bir tanesinin bir kıza aşık olması ve diğer ikisinin ona destek vererek bir maceraya çıkmalarını anlatıyor. Senaryoda 3 kişiyiz. Bir arkadaşımız Büşra Karahan, diğeri de asistan arkadaşımız İsa Baran Yiğiter. Çok komik bir film oldu. Hatta bence şu an Türkiye'nin en aksiyon dolu komedisi de diyebiliriz. Hikaye İstanbul'dan Kaş'a uzanıyor ama birçok şehirde de geçiyor. Aynı zamanda büyük bütçeli ve dev bir kadromuz var."

"Gençlere fırsat verilmesi lazım"

"Kafalar" grubundan Bilal Hancı filmde farklı bir deneyim yaşadıklarını anlatarak, "YouTube videolarında her şeyi kendimiz yönlendirebiliyorduk ama filmde bir kalıp var. O kalıba kendini sokuyorsun. Fakat biz filmde kendimizi oynadık, daha doğal oldu." açıklamasında bulundu.

YouTuberların çektiği filmlere ön yargıyla yaklaşıldığının altını çizen Hancı, şöyle konuştu:

"Biz bu düşünceleri yıkmak istiyoruz. Büyük abilerimiz de bize çok yardımcı oluyorlar. Hepsi ellerinden gelen tüm gayreti göstererek bizi desteklediler. 'YouTuberlar film yapamaz' diye bir kafa oluşmuş. Neden yapamazlar ben onu anlamıyorum. 'Türk sinemasını batırdınız' diyorlar. Türk sineması altın çağını yaşıyor da biz geldik batırdık mı yani. Bu çok kötü bir düşünce. Gençlere fırsat verilmesi lazım."

"Hiç kimse kendi kitlesine güvenmesin"

Atakan Özyurt, usta oyuncularla bir arada olmanın kendisinin çocukluk hayali olduğunu söyleyerek, "İlk projemize usta oyuncularımızla beraber şanslı girdik. Aslına bakarsanız üzerimize çok büyük bir sorumluluk yüklendi. Şunu anladık kendimizi gerçekten daha fazla geliştirmemiz lazım." diye konuştu.

Rolleri üzerine çok fazla çalışma yaptıkları bilgisini veren Özyurt, şunları dile getirdi:

"Eğitim şart. Diğer YouTuber arkadaşlarımız da bu işin içine gireceklerse bu sorumlulukta olsunlar. Hiç kimse kendi kitlesine güvenmesin. Bizim şu anda 5 milyon abonemiz var. '5 milyona zaten izletirsiniz' diyorlar ama bu çok yanlış bence. İyi bir iş olsun, herkes beğensin. Eleştiri de alsın tabii."

Fatih Yasin filmde usta oyunculardan aldığı taktiklerle daha disiplinli bir şekilde çalıştıklarını söylerken, filmin başrol oyuncularından Feride Hilal Akın ise ilk kez bir sinema filminde yer aldığını dile getirerek, "Çok heyecanlıyım. Çünkü usta oyuncularla beraber olacağım bu filmde ve (çekimler) inanılmaz keyifli geçiyor. Galada neler hissedeceğimi merak ediyorum. İlk filmim olmasına rağmen kendimi hazırlıksız da hissetmiyorum. Çünkü o kadar güzel enerji veriyorlar ki tamamıyla uyum sağlıyoruz. Bu da beni çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.