1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İpsala'da son durum
İpsalada son durum

İpsala'da son durum

Edirne Valisi Şahin: "Sadece İpsala'daki memurlar değil, İstanbul'daki gümrük memurları da bu işin kapsamında"

A+A-

Edirne'nin İpsala Gümrük Kapısı'nda gerçekleşen 'rüşvet' operasyonunda, sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen 9 gümrük memurunun aldıkları rüşveti eşit dağıtmak için havuz sistemi kurarak kayda aldıkları ve daha sonra kendi aralarında paylaştıkları tespit edildi.

Edirne Valisi Şahin, "3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır" dedi.

İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 4 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün gümrükte gerçekleştirilen operasyonda gözaltı sayısı 15'e yükseldi. İpsala Gümrük Kapısı'nda görevli 9 muhafaza memurunun yanı sıra dün ihracat firmalarının taklit ürünlerini taşıyan kargo şirketi yönetici, sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi daha gözaltına alındı. İfadeleri alınan 15 şüpheli 'rüşvet almak, görevini kötüye kullanma ve rüşvet vermek' suçlamalarıyla adli makamlara sevk edildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, teknik ve fiziki takibin ardından gümrükte gerçekleştirilen operasyonun ardından tüm belgelerin açığa çıktığını dile getirerek, "Bu sadece bugün olan bir şey değil. 3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Bütün belgeler açığa çıkmıştır. Operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Operasyonda sadece İpsala'daki memurlar değil İstanbul'daki gümrük memurları da bu işin kapsamındadır. Biz de dün itibariyle onları görevlerinden uzaklaştırdık ve ilgili bakanlığa ilettik. Gerçekleşen bir olay var. Zaten ilgili kişilerde 'biz şu kadar rüşvet verdik', 'bu kadar kişiye para verdik' diye söylemekteler. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır" dedi.

1076288_620x410.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.