1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Irak, Türkiye'den askeri destek istedi
Irak, Türkiyeden askeri destek istedi

Irak, Türkiye'den askeri destek istedi

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi; terör örgütü IŞİD'in iki ülke için ortak tehdit olduğunu belirterek, Türkiye'den askeri destek beklediklerini söyledi.

A+A-

Ankara'ya resmi ziyarette bulunan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü. İki bakan, heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Şii milisler etkili değil!"

"Şu andaki arazideki mücadeleyi yürüten bazı gruplar, bazı Şii milisler tam anlamıyla DAEŞ'e karşı etkili mücadele yapamıyor.

Toplumun özellikle Sünni kesiminin de DAEŞ'le mücadelede tekrar kazanılması gerekiyor. Biz bunları, Irak'ın geleceği için dostça düşüncelerimizi ve tavsiyelerimizi paylaşıyoruz, bunu özellikle vurguluyoruz ama Irak'a yapacağımız askeri yardım ve destek önümüzdeki süreçte de kesintisiz şekilde devam edecektir."

Caferi'nin konuşmasında Irak polisinin de eğitilmesini gündeme getirdiğini belirten Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte, bu süreci de hızlandıracağız. Irak polisinin Türkiye'de eğitimini gerçekleştireceğiz. Orduyla, askerle ilgili de bu yapılanma devam ettikçe, eğit ve donat desteğimiz devam edecek" dedi. Irak'a özellikle IŞİD ile mücadelede hem ikili düzeyde hem uluslararası koalisyon içinde desteğin devam edeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "En kısa zamanda inşallah Irak, bu DAEŞ belasından, terör belasından kurtulur. Aynı temennilerimiz Suriye için de geçerlidir. Suriye'deki rejimden de Suriye halkının kurtulması temennimizdir" dedi. (Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.