1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İş Bankası'ndan Kosova’nın Başkenti Priştine’ye Şube
İş Bankasından Kosova’nın Başkenti Priştine’ye Şube

İş Bankası'ndan Kosova’nın Başkenti Priştine’ye Şube

İş Bankası, Avrupa’nın en genç ülkesi Kosova’nın başkenti Priştine’de şube açtı.

A+A-

İş Bankası, Avrupa’nın en genç ülkesi Kosova’nın başkenti Priştine’de şube açtı. Şubenin açılışına bankanın Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Türkiye Bakanı Mimoza Kusari Lila ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar katıldı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, açılış töreninde yaptığı konuşmada Kosova’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kosova ve Türkiye arasındaki ortak tarihi geçmiş ve kardeşlik bağlarının önemine dikkat çeken Bali, bu bağların pekiştirilmesi amacıyla hem diplomatik hem de ekonomik ilişkilerin geliştirilmesiyle önemli adımların atıldığını, Kosova’daki Türk yatırımlarının toplam tutarının 280 milyon ABD Doları’na yaklaştığına ifade etti. Bali, Türkiye-Kosova dış ticaret hacminin 2011 yılında 276 milyon ABD Doları düzeyine ulaştığı ve Türkiye’nin Kosova’nın ithalatında 4. sırada yer aldığı bilgisini verdi.

İş Bankası Genel Müdürü Bali, Kosova’daki Türk yatırımcılarının sayısının yıldan yıla artış gösterdiğini belirterek, “Önümüzdeki dönemde 2 ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yeni bir ivme kazanacağına ve 2 ülke arasında gerçekleşen dış ticaret işlemlerine İş Bankası olarak önemli düzeyde aracılık edeceğimize inanıyoruz” dedi.

İş Bankası 2011 yılında Rusya’da banka almış, adını İşbank Rusya olarak değiştirmişti. İşbank Rusya halen Moskova, Volga, Saint-Petersburg, Saratov ve Novosibirsk federal bölgelerinde toplam 14 şube ile faaliyet gösteriyor. İş Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olan İşbank AG’nin ise Almanya’daki 13 şubesinin yanı sıra Fransa, Hollanda, İsviçre ve Bulgaristan’da 2011 yılında açılan Sofya Şubesi ile birlikte toplam 17 şubesi bulunuyor. İş Bankası’nın ayrıca KKTC’de 14, Londra, Bahreyn, Erbil ve Gürcistan’da birer şubesi, Çin’de ve Mısır’da da temsilcilikleri bulunuyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.