1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. 'İş insanı Ayhan Sümer'i Kaybettik!'
'İş insanı Ayhan Sümer'i Kaybettik!'

'İş insanı Ayhan Sümer'i Kaybettik!'

Yazar Adalet Ağaoğlu’nun ve yıllar önce yaşamını yitiren ünlü tiyatro sanatçısı Güner Sümer’in de kardeşi olan iş insanı Sayın Ayhan Sümer vefat etti.

A+A-

Eski Gençlerbirliği yönetim kurulu üyesi ve as başkanı, Ayhan Sümer vefat etti!

1920'li yıllarda babasının kurduğu mağazayı geliştirerek 1969 yılından günümüze kadar Ankara'nın bir markası olarak devam eden Ayhan Mağazalarının sahibi Ayhan Sümer 90 yaşında hayatını kaybetti. Yazar Adalet Ağaoğlu'nun kardeşi olan Ayhan Sümer, Ankara Nallıhan'lı ve aynı zamanda iyi bir Ankara sevdalısıydı..

AYHAN SÜMER kimdir?

1930 Ankara Nallıhan doğumlu olan Ayhan Sümer, Hafız Mustafa Sümer’in dört çocuğundan üçüncüsüdür. Babası Mustafa Sümer’ in 1938 yılında çocuklarını okutmak için Ankara’ya göç etmesiyle birlikte Ayhan Sümer de bu tarihten itibaren Ankara’da ikamet etmeye başlamıştır. Mimar Kemal İlkokulu ve Taş Mektep’ten sonra Ankara Gazi Lisesinden mezun olan Ayhan Sümer, küçük yaşlardan itibaren önce babasına yardım ederek, 1953 yılından itibaren de kendi firmalarını kurarak, Ankara ve İstanbul’da tekstil ticareti ile uğraşmaya başlamıştır. Nallıhan Vakfı ve Ankaralılar Vakfı başta olmak üzere birçok vakıf, dernek ve spor kulübünde kurucu, yönetici ve başkan olarak görev yapmıştır. Bu faaliyetlerinde özellikle insana yatırım yapılmasını ve eğitime önem verilmesini prensip edinen Ayhan SÜMER, öğrenci yurdu ve okullar yaptırması yanında başarılı öğrencilere burs verilmesine önderlik etmiş ve eğitim alanında önemli maddi destekler sağlamıştır. Yaptığı bu çalışmalarla ve bir vergi mükellefi olarak aldığı derecelerle TBMM Üstün Hizmet Ödülü dahil, manevi değeri yüksek pek çok ödüle layık görülmüştür. Serpil Sümer ile evli olan Ayhan Sümer, bir oğul ve iki torun sahibidir.

"Baş Yazarımız Aykut Onur KALAYCI ile de Gençlerbirliği'nde bir dönem birlikte yöneticilik yapan Sayın AYHAN SÜMER'e ETKİHABER olarak ALLAH'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileriz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.