1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. IŞİD'den yeni rehine görüntüsü
IŞİDden yeni rehine görüntüsü

IŞİD'den yeni rehine görüntüsü

IŞİD yeni bir rehine videosunu sosyal paylaşım sitesinden yayınladı. Videoda 'zorla' IŞİD propagandası yaptırılan rehine, "Benim kaderim şu anda IŞİD'in ellerinde" ifadesini kullanıyor.

A+A-

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), İngiliz bir rehineye zorla örgütün propagandasını yaptırdığı bir videoyu sosyal paylaşım sitelerinden servis etti.

IŞİD'in servis ettiği görüntülerde, örgütün infaz ettiği rehinelere giydirdiği turuncu kıyafet içerisinde görülen İngiliz aksanlı kişi, isminin John Cantlie olduğunu, daha önce The Sunday Times, The Sun ve The Sunday Telegraph gibi gazeteler için çalıştığını söylüyor.

Kamera karşısında örgütün yazılı metnini okuyan kişi, 2012 Kasım'da Suriye'ye gittiğini ve IŞİD militanlar tarafından rehin alındığını belirterek, "rehin alındığı günden bu yana IŞİD'in büyüdüğünü, Suriye'nin doğu ve Irak'ın batısını kontrolü altına aldığını" söylüyor.

IŞİD'in İngiltere'den daha büyük bir alanı kontrol ettiğini belirten rehine, "açıklamaları IŞİD'in zoruyla yaptığını, İngiliz hükümetinin kendisini yalnız bıraktığını" iddia ediyor.

"Benim kaderim şu anda IŞİD'in ellerinde" diyen rehine, IŞİD'in yeni videolar yayınlayacağını ve kendisinin bunlarda örgütün propagandasını yapmak zorunda kalacağını belirtiyor.

Avrupa'da birçok ülkenin, IŞİD'in elindeki rehineleri kurtarmak için terör örgütüyle görüştüğünü ve pazarlıkların sonrasında rehinelerin serbest bırakıldığını belirten rehine, "ABD ve İngiltere'nin kendi vatandaşlarını kurtarmak için pazarlık yapmadığını" ileri sürüyor.

IŞİD daha önce İngiliz rehine David Haines'in infaz görüntülerini yayınlamış, bu görüntülerdeki ikinci kişinin örgütün hala elinde tuttuğu 47 yaşındaki İngiliz yardım görevlisi olan Alan Henning olduğu anlaşılmıştı. 

IŞİD militanları daha önce ikisi Amerikalı, biri İngiliz üç rehineyi başlarını keserek öldürmüş ve bu anların görüntülerini kamuoyu ile paylaşmışlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.