1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İslam alemi Kurban Bayramı'nı kutluyor
İslam alemi Kurban Bayramını kutluyor

İslam alemi Kurban Bayramı'nı kutluyor

İslam alemi Kurban Bayramı'nı kutluyor. Müslamanlar bayram namazı için camilere akın etti. Kutsal topraklarda da yaklaşık 2 milyon Müslüman, Hac vazifesini yerine getirdi.

A+A-

Kurban Bayramı'nda 2 milyon Müslüman, Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklardaydı. Müslümanlar Kabe'de ziyaret tavafı yaptı, ardından tıraş olup ihramdan çıktı.

Müslümanlar için bir diğer kutsal mekan olan Mescid-i Aksa'daysa bayram namazına on binlerce Müslüman katıldı.

Irak'ta da Kurban Bayramı yoğun güvenlik önlemler altında kutlanıyor. Başkent Bağdat'ta Irakıları güvenlik noktalarında arandıktan sonra camiye girip bayram namazını kıldı.

Mısır'ın başkenti Kahire ve Ürdün'ün başkenti Amman'daki bayram namazlarına katılım oldukça yoğundu.

Endonezya'daysa binlerce müslüman bayram namazını başkent Cakarta'daki El Ezher Camisi'nde kılmayı tercih etti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bayram namazına Devlet Başkanı Eşref Gani de katıldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de halk bayram namazını kılmak için camilere akın etti.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Müslümanlar sabahın erken saatlerinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camisi'ni doldurarak Kurban Bayramı namazını kıldı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Müslümanlar da Fittja Ulu Camisi'nde toplandı. Camide binin üzerinde Müslüman bayram namazını kıldı.

Kazakistan'da sabah saatlerinde Nur Astana Camisi'ne akın eden kent sakinleri bayram namazını kıldı. Namazın ardından cami bahçesinde yemek ikramı yapıldı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de yayımladığı kutlama mesajında, Kurban Bayramı'nın iyimserlik, hayırseverlik, hümanizm bayramı olduğunu belirtti.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te on binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazını Başbakanlık binası önündeki meydanda eda etti.

Lenin meydanında kılınan bayram namazına iktidar partisinin cumhurbaşkanı seçimlerindeki adayı Sooronbay Ceenbekov, milletvekilleri bazı Müslüman ülkelerin büyükelçileri katıldı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını kılmak için Tiflis Cuma Camisi'ne akın etti.

Camiye sığmayan Müslümanlar, seccadelerini cami karşısındaki yol üzerine ve cami avlusuna sererek namazı kıldı.

Çin'in en eski camilerinden biri olan Niucie Camisi'nde bir araya gelen her yaştan Müslümanlar, aile ve dostlarıyla bu mübarek günün sevinç ve heyecanını yaşadı.

Sultan II. Abdülhamid döneminde yaptırılan ve Osmanlı kaynaklarında "Darul Ulumil Hamidiye" şeklinde geçen Niucie Camisi, Çin kaynaklarında da "Hui Ciao Şı Fan Şüe Tang" olarak anılıyor.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlar, sabah erken saatlerinden itibaren şehir merkezindeki Muhammed el-Emin Camisi'de bir araya geldi.

Camiye sığmayan yüzlerce Lübnanlı, caminin önündeki Şehitler Meydanı'na hasır sererek namazlarını eda etti.

Başkent Tunus'taki Kartaca bölgesinde yer alan Malik İbn Enes Camisi, sabahın ilk dakikalarından itibaren bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlarla doldu.

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Başbakan Yusuf Şahid ve bazı bakanlar da "cellabe" adı verilen yerel kıyafet giyerek camide cemaatin arasında yer aldı.

Özbekistan'da Kurban Bayramı, ülkenin bağımsızlığının 26. yıl dönümüne denk geldi.

Başkent Taşkent'te binlerce insan bayram namazı için sabahın erken saatlerinde camilere akın etti. Müslümanlar, camilerde yer kalmayınca yol ve park yerlerinde saf tuttu. Bayram namazı sırasında camiye giden yollar trafiğe kapatılırken, cami girişlerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Müslümanların bayram namazına akın etmesi sonucunda cemaat, camilerden taşarak cadde ve sokakları doldurdu.

NTV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.