1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail katliamını sürdürüyor
İsrail katliamını sürdürüyor

İsrail katliamını sürdürüyor

İsrail'in Gazze'nin doğu mahallelerine hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırıda, en az 40 kişi katledildi.

A+A-

İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu mahallelerine hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırıda, Şucaiyye mahallesinde en az 40 kişinin katledildiği, yaklaşık 400 kişinin yaralandığını bildirildi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin doğu mahallelerine düzenlediği saldırıların ardından ölü ve yaralıların bölgeden çıkarılma işleminin devam ettiğini dile getirerek, "İlk belirlemelere göre saldırılarda 40 kişi hunharca öldürüldü, yaklaşık 400 kişi ise yaralandı" dedi.

İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla askeri saldırı başlatmış, Perşembe akşamı da bölgeye karadan saldırıya geçmişti.

Saldırlarda, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu sivil ölü sayısı, her geçen gün artıyor.

İsrail'in Gazze'nin doğu kesimlerini havadan ve karadan yoğun bombardımana tutması sebebiyle evlerinden kaçan binlerce aile şehir merkezini adeta mahşer yerine çevirdi.

İsrail'in ağır silahlarla karadan ve havadan düzenlediği saldırılara sabah saatlerinde yakalanan aileler, çocukların çığlıkları, kadınların ağlama sesleri arasında Gazze'nin şehir merkezine doğru kaçıyor.

Kocası ve 6 çocuğuyla koşar adım gidenlerden biri olan 45 yaşındaki Nur eş-Şevva, Şucaiyye'deki evinden İsrail'in yoğun saldırıları sebebiyle kaçmak zorunda kaldığını söyledi. "İsrail askerleri saldırıdan önce bizi arayarak tehdit etti. 2006 yılında Lübnan'a düzenlenen saldırılarda banliyölerin yerle bir edilmesi gibi yaşadığımız yerlerin de tahrip edileceğini söylediler" diyen Şevva, "Çocuklarımızı alıp evden kaçtık her şeyimizi geride bıraktık" dedi.

Şevva, "Her yerden ölüm kokusu yükseliyordu. Cesetler hala enkazların altında. Her şeyi yakıp yıktılar" dedi.

İsrail ordusu bu sabah yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda kara operasyonunu "genişleteceğini" duyurmuştu.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan açıklamada İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerini hedef gözetmeksizin yaptığı top atışlarında en az 40 Filistinlinin katledildiği, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığını belirtilmişti.

Hava ve karadan genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 358'e yükselirken, 2 bin 685 kişi yaralandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.