1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail'de koalisyonda gerilim
İsrailde koalisyonda gerilim

İsrail'de koalisyonda gerilim

İsrail'de, Yeş Atid Partisi lideri Maliye Bakanı Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bütçedeki bazı kalemlere kısıtlama getirmesine tepki gösterdi.

A+A-

Lapid, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bugün yapacağı görüşmeye ve erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemde koalisyon ortakları arasında yaşanan gerilime ilişkin Lapid, "Sosyal hizmetler ve güvenlik gibi harcamalara ayrılan bütçeyi siyasi nedenlerden dolayı kısamazsınız. Her şey çıkmaza girmiş durumda. Bu böyle devam edemez" dedi.

Netanyahu'ya görüşmede "Çalışmak için buradayız" mesajı ileteceğini bildiren Lapid, şunları söyledi:

"Sosyal bütçe görüşmelerini Knesset ve hükümetin önüne getirdik. Hükümet bütçeyi onayladı. Hükümet ayrıca genç çiftlerin ilk kez ev sahibi olmaları halinde 'Sıfır KDV Yasası'nı da kabul etti. Başbakan her iki girişimi de destekledi ve lehinde oy kullandı. Ayrıca, bana söz konusu yasaların Knesset'ten geçmesi için de destek vereceğini söyledi. Ancak siyasi kaygılarının bu fikrini değiştirmesine neden olduğunu düşünemiyorum."

Öte yandan seçimlerin de ekonomiye ciddi kayıp yaşatacağını ve ağır bedelleri olacağını kaydeden Lapid, "Halihazırda kamu yararına başlatmış olduğumuz projeler yarım kalacak. Yine de bizden sorumlu davranmamızı bekleyen halkımız için beraber çalışma kararlılığı göstererek, sorunların önüne geçmek için geç kalmış sayılmayız" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.