1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail'in büyük ayıbı!
İsrailin büyük ayıbı!

İsrail'in büyük ayıbı!

Batı Şeria'da sanayi bölgesi kurulma sürecini tamamlamak üzere Gazze'ye giden gayri resmi Türk heyetinin randevuları iptal edildi.

A+A-

TEPAV Başkanı Güven Sak, beraberindeki gayrı resmi heyet ile birlikte, Türkiye'nin de desteklediği ve 6 bin kişiye iş imkânı sağlayacak Batı Şeria'daki Cenin Sanayi Bölgesi Projesi için önceki gün İsrail ve Filistin'e heyet gönderildi.

Heyetin İsrail'deki görüşmeleri kapsamında İsrail Kalkınma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile görüşmeler yapması planlanıyordu. Heyet daha sonra, Gazze'ye geçti. Heyetin Kalkınma Bakanlığı ile görüşmesinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Heyetin projeye ilişkin görüşmeler yapmak üzere Gazze'ye geçmesine İsrail'den beklenmeyen tepki geldi. Daha önce de çok defa Gazze'de temaslarda bulunan heyetin, Dışişleri Bakanlığı ile yapacağı görüşme son dakikada iptal edildi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, programın iptal edildiğini teyit ederken, "Kendilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcileri olarak görüyoruz. Bu aşamadan sonra projenin devam etmesi daha zor olacak" şeklinde konuştu.

GOLD'DAN BAKAN'A ÖVGÜ
İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Dore Gold ise, geçici hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev alan Feridun Sinirlioğlu'ndan övgüyle bahsetti. Gold, "Yeni Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'na bir tebrik mektubu gönderdim. Avrupa'da pek çok kişi Roma'da yaptığımız toplantının ayrıntılarını sordu bana. Türkiye onun gibi bir dışişleri bakanına sahip olduğu için çok şanslı. Birinci sınıf bir diplomat" dedi.

CENİN'DE ORDU KUŞATMASI: 7 YARALI
İsrail ordusu, önceki gece Batı Şeria'nın Cenin kentinde başlattığı operasyonları dün öğlen saatlerine doğru sonlandırdığını açıkladı. Cenin Mülteci Kampı'ndaki operasyonda 6'sı Filistinli 7 kişi yaralandı. Açıklamada, Hamas yöneticilerinden birinin evinin yıkıldığı duyuruldu. İsrail ordusunun gece baskınında mülteci kampındaki evleri kuşatmasıyla bölge sakinleriyle İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşandı. (sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.