1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail'in kayıpları artıyor!
İsrailin kayıpları artıyor!

İsrail'in kayıpları artıyor!

Hamas'ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları, İsrail askerlerinin iki pusuya düşürülmesi sonucunda 11 İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu.

A+A-

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail askeri mevzilerine yönelik kurduğu 2 pusuda, 11 İsrail askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, 12 milisten oluşan birliğin, Gazze Şeridi'ne yakın bölgede bulunan İsrail askeri mevzilerine sızarak pusu kurduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Mücahitlerimiz 4 ayrı bölgede pusuya yattı ve tam 6 saat düşman güçlerini bekledi. Bu süre içerisinde kuvvetlerimiz bölgedeki yerleşim birimlerine saldırabilirdi. Ancak sadece düşman ordusuyla çatışmayı yeğledi" denildi.

İsrail askeri devriye araçlarının bölgeye gelmesiyle pusuda yatan milislerin harekete geçtiğinin ifade edildiği açıklamada, yaşanan çatışmada 6 İsrail askeri etkisiz hale getirilirken, 1 milisin de yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Tugayların, Han Yunus kentinin doğusuna düşen Er-Reyyan bölgesindeki mevzilerine yönelik düzenledikleri ikinci pusuda ise 5 İsrail askerinin öldürüldüğü dile getirildi.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara saldırısına başlamıştı.

29 İSRAİLLİ YARALANDI

 

Gazze'den İsrail'e son 24 saatte fırlatılan roketler sonucunda 29 İsraillinin yaralandığı bildirildi.
 

İsrail Kızıl Davut Yıldızı Kurumu, sosyla paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ilk yardım ekiplerinin, Gazze'den son 24 saatte İsrail'e atılan roketler nedeniyle yaralanan 29 İsrailli sivile müdahale ettiği belirtildi.
 

Açıklamada, söz konusu yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi.
 

Kızıl Davut Yıldızı Kurumu açıklamalarına göre, İsrail'in Gazze'ye saldırmaya başladığı 7 Temmuz'dan bu yana yaralanan İsrailli sayısının 394'e ulaştı.
 
İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara saldırısına başlamıştı.
 

İSRAİL ORDUSUNA AİT 4 TANKI VURULDU

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail ordusuna ait 4 tankı vurduğu bildirildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kenti ile batısındaki Şucaiyye Mahallesinde İsrail askerlerine saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, Han Yunus'ta 3, Şucaiyye'de 1 olmak üzere 4 ana muharebe tankının (Merkava), patlayıcı ve tanksavarlarla imha edildiği kaydedildi.

Kassam Tugayları, daha önce yaptığı açıklamada, 14 İsrail askerinin Gazze'nin doğusunda pusuya düşürülerek, öldürüldüğünü açıklamıştı.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara operasyonuna başlamıştı.

İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 358'e, yaralı sayısının 2 bin 685'e ulaştığı belirtilmişti.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİN ELEKTRİK HATTI SABOTE EDİLDİ

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, Yahudi yerleşimcilerin kaldığı mahalleleri besleyen ana elektrik hattının tahrip edildiği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir grup Filistinli aktivist, İsrail'in saldırılarını kınamak ve Gazzelilere destek için Ramallah'ın orta kesiminde yer alan, Yahudi yerleşimcilerin ikamet ettiği mahalleleri besleyen elektrik hattını kullanılmaz hale getirdi.

Ana elektrik hattının sabote edilmesiyle Ramallah'ın batısındaki Dolev Yahudi yerleşim birimi yakınlarında yangın çıktığı, bunun da bazı yerleşim biriminde elektrik kesintisine yol açtığı kaydedildi.

Filistinli bir aktivist, yaptıkları eylemin amacını, "Bombardıman ve yıkıma maruz bırakılan Gazze'nin yaşadığı gibi, Yahudi yerleşimciler de koyu bir karanlık içinde kalsın" sözleriyle dile getirdi.

Öte yandan İsrail'deki bazı haber sitelerinde, elektrik hattında meydana gelen tahribat nedeniyle 4 Yahudi yerleşim biriminde elektrik kesintisi yaşandığı, İsrail polisinin konuyu araştırdığı belirtildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.

İsrail'in, abluka altındaki Gazze'ye havadan, denizden ve karadan sürdürdüğü saldırılarda, şimdiye kadar 358 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 2 bin 685 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

İSRAİL ORDUSU 2 ASKERİN ÇATIŞMALARDA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ KABUL ETTİ

İsrail yönetimi, dün geceden bu yana 2 İsrail askerinin çatışmalarda öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" operasyonunun bir parçası olduğu belirtilen "kara harekatı" kapsamında dün gece Bania Roval (20) ve Bar Rahav (21) isimli askerlerin öldüğünü, 5 askerin de yaralandığını" kaydedildi.

Açıklamada, Gazze'ye karadan yapılan saldırının başlamasından bu yana 5 İsrail askerinin öldüğü belirtildi.

İsrail ordusu, askerlerin nerede öldükleri hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.