1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İst. Emniyeti'nden başarılı operasyon
İst. Emniyeti'nden başarılı operasyon

İst. Emniyeti'nden başarılı operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden uyuşturucu operasyonu...

A+A-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince “Uyuşturucu Madde Ticareti” konusu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında;

Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Mahallesinde durumundan şüphelenilen bir araç durdurularak; araç içerisinde bulunan Irak uyruklu A.O.A. (29), İran uyruklu M.B. (38) isimli erkek şahıslar ile Z.G. (30) isimli kadın şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda; 2,01 gram metamfetamin, 57 gram esrar, 98,49 gram kubar, 581 adet extacy hap, 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Yapılan çalışmaların devamında uyuşturucu satıcısı olduklarını itiraf eden şahısların beyanları doğrultusunda şahısların ikamet ettikleri Kocamustafapaşa Mahallesinde bulunan adreslerine yapılan operasyonda E.K. (24), E.Ö.K. (22), D.Ü. (30) isimli kadın şahıslar, R.K. (35), H.H.A. (27) isimli erkek şahıslar ve Afganistan uyruklu M.G. (23) ile Ş.A. ve H.A. isimli yaşı küçük şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Şahısların kiraladıkları araç içerisinde 1 adet tüfek ele geçirilmiş, ikametlerinde yapılan aramalarda ise; 400 gram metamfetamin, 2 adet ruhsatsız tabanca, 56 adet fişek, 1 adet hassas terazi, 2 adet uyuşturucu madde tüketiminde kullanıldığı değerlendirilen cam malzeme, Uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5.100 TL para, Uyuşturucu satışı yapıldığına dair hesap defterleri ve not kağıtları, Çok sayıda sim kart, hafıza kartı, cep telefonu parçaları, tornavida ve lehimler ele geçirildi.

Konu ile ilgili yapılan araştırmalarda yakalanan şüpheli şahısların Denizli, Manisa ve Eskişehir illerinde uyuşturucu maddenin dağıtımını yaptıkları ve İstanbul’da da bu iş için bir araya geldikleri tespit edilmiş, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Z.G, M.B, A.O.A, R.K. ve Ş.A. isimli şahıslar tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, diğer şahıslar hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.