1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul Barosu'ndan Müdahale İçin Suç Duyurusu
İstanbul Barosundan Müdahale İçin Suç Duyurusu

İstanbul Barosu'ndan Müdahale İçin Suç Duyurusu

İstanbul Barosu, Taksim Gezi Parkı’nda eylemcilere müdahale eden kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

A+A-

İstanbul Barosu, Taksim Gezi Parkı’nda eylemcilere müdahale eden kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro adına bazı yönetim kurulu üyeleri ve üye avukatlar İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Suç duyurusunu içeren dilekçeyi savcılığa veren grup basın açıklaması yaptı. İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu, “Taksim Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası görünümlü AVM ve rezidans oluşturmasına yönelik olarak alınan kararın, bir kısım sivil toplum örgütleri ve yurttaşlar tarafından protesto edilmesi ve bu bağlamda eylemsellikler sergilenmesi karşısında, kolluk güçlerinin uyguladığı yöntem, hukuken asla kabul edilemeyecek bir boyut ve nitelik taşımaktadır.” dedi.

Demokratik ülkelerde bu protestolar karşısında kolluğun alması gereken tek önlemin tahammül olduğunu belirten Durakoğlu, “Açık deyişle bu direniş hukuksal temelde de haklı bir gerekçeye sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Bir hukuk kurumu olarak kolluk güçlerini açıkça uyardıklarını kaydeden Durakoğlu, Taksim’de kolluk görevlilerinin suç işlediğini iddia etti.

Durakoğlu, “Bugün bu olaylara sebep olan şiddet ve zor kullanan güvenlik görevlileri, onlara bu yönde talimat verenler ile bu fiilleri engellemekle görevli olup engellemeyenler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur.” diye konuştu.

Baro görevlilerinin savcılığa verdiği dilekçede şüpheli olarak, şiddet ve zor kullanan kolluk görevlileri, onlara emir verenler ve engellemekle görevli olup engellemeyenler gösterildi.

Suçlama olarak da kasten adam yaralamak, zor kullanmada sınırın aşılması, işkence, eziyet, görevi kötüye kullanma ve diğer suçlar yer aldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.