1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'İstanbul Emniyetinden İlaç Operasyonu'
'İstanbul Emniyetinden İlaç Operasyonu'

'İstanbul Emniyetinden İlaç Operasyonu'

İSTANBUL Fatih'te bir üniversite hastanesinin eczane bölümünden tıbbi malzeme hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 6 şüpheli tutuklandı!

A+A-

Fatih'te Hastanenin Eczanesinden Tıbbi Malzemeleri Çaldılar!

İSTANBUL Fatih ilçesinde bulunan bir üniversite hastanesinin eczane bölümünden farklı tarihlerde iki araçla dışarı taşınarak tıbbi malzeme hırsızlığı yapıldığı yönünde gelen ihbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 15 gün süren teknik ve fiziki takip başlatıldı.

Aynı gün ihbara konu araçlardan birinin otoparkta çalışır vaziyette beklediği yönündeki bilginin ardından araç takibe alınmış; Ç.K. isimli erkek şahsın araçtan aldığı boş sırt çantasını hastaneye girdikten sonra dolu halde araca yerleştirdiği görülmüş; şahsın takip edilen aracı bir süre sonra durdurarak S.C. isimli erkek şahsa devrettiği, S.C. isimli şahsın da seyir halinde ilerledikten bir süre sonra aracına H.D. isimli erkek şahsı aldığı belirlenmiş; durdurulan araç içerisinde S.C. ve H.D. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. 

Yapılan aramalarda sırt çantası içerisinde 12 şişe “Sevofluran” ibareli tıbbi malzeme ele geçirildi!

İhbara konu ikinci aracında aynı gün hastane otoparkından hareket etmesi üzerine takibe başlanmış; otobüs durağı önünde park halinde duraklama yapan araç içerisinde sürücü K.K. ile şahsın yanına gelen M.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, araçta yapılan aramalarda 31 adet tıbbi malzeme ele geçirilmiş, yapılan araştırmalarda K.K. isimli şahsın hırsızlığa konu tıbbi ürünleri Şehremini Mahallesinde tıbbi ürünler satan amcası A.K. isimli erkek şahsın iş yerine götürdüğü belirlenmiş, adrese yapılan operasyonda ise A.K. isimli şahıs yakalandı. 

Aramalarda hırsızlığa konu olduğu değerlendirilen;

·         3 adet “Ethicon Endo” ibareli tıbbi malzeme,
·         14 adet “Ancalaps” ibareli tıbbi malzeme,
·         4 adet “Covidıen” ibareli tıbbi malzeme,
·         1 adet “Metromed” ibareli tıbbi malzeme,
·         4 adet farklı markalara ait tıbbi malzeme ele geçirildi.

Yapılan detaylı araştırmalarda 07.12.2018 ve 19.12.2018 tarihlerinde hastane personeli S.B. ve M.K. isimli şahısların hastane eczanesinden toplam da 42 adet tıbbi malzemeyi şüpheli K.K. isimli şahsa 1.500 TL karşılığında sattıkları belirlenmiş; S.B ve M.K. ile ilk aracı kullanan Ç.K. isimli şahıslarda ifade için çağrıldıkları Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınmış, ayrıca çalınan tıbbi malzemelerin eski ve 2008 yılından beri otomasyon sisteminde kaydı bulunmadığı ve ihale yöntemi ile alınmadığı belirlendi.

Yakalanan Ç.K, S.C, S.B, K.K, M.K. ve A.K. isimli şüpheli şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.