1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İstanbul mali şubeden operasyon
İstanbul mali şubeden operasyon

İstanbul mali şubeden operasyon

İstanbul’da 20 MİLYONLUK Kaçakçılık Operasyonu...

A+A-

İstanbul'da, Çin'den getirilen 20 Milyon lira değerinde kaçak cep telefonu emniyeti arayan bir ihbarcı sayesinde ele geçti! Tek bir seferde ele geçirilen 36 bin 558 adet akıllı telefon, piyasayı önemli ölçüde etkilecek seviyede...

Elektronik eşyaların Ankara'da faaliyet gösteren bir şirket üzerinden gümrükten kablo olarak geçirildiği saptandı. Polis, ele geçen cep telefonlarının 20 milyon lira değerinde olduğunu ve internet üzerinden satılmak üzere getirildiğini belirledi.

İthal işlemlerini gerçekleştiren gümrükte incelemeye alındı!

İstanbul polisi bir antrepoya düzenlediği operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 Milyon lira olan kaçak cep telefonu ve saat ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı!

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine yurda kaçak yollardan getirilen kaçak ve klonlanmış cep telefonlarını piyasaya süren şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Yapılan ön çalışmanın ardından polis ekipleri, 13 Haziran 2013 tarihinde Bahçelievler'deki bir antrepo ile bir kamyonete operasyon yaptı. Antrepo ve kamyonette yapılan aramalarda, 36 bin 558 kaçak ve klonlanmış cep telefonu, bin 200 adet elektronik sigara ağızlığı, 96 bin USB kablosu, 3 bin 670 adet kol saati ile 270 adet cep telefonu aksesuarı ele geçirildi. Ele geçirilen cep telefonu ve saatlerin taklit ürün olduğu belirlendi. Operasyon kapsamında baskın yapılan antreponun işyeri ortağı ile bir mali müşavir gözaltına alındı.

Emniyet yetkilileri, ele geçirilen kaçak ürünlerin Çin'de imal edildiğini ve üçüncü bir ülke üzerinden kara yoluyla getirildiğini belirtti. Sahte belgelerle Türkiye'ye sokulan kaçak malzemelerin kablo girdisi gibi gösterildiği öğrenildi. Kaçak ürünlerin özellikle internet üzerinden piyasaya sürüldüğünü kaydeden yetkililer vatandaşları piyasa değerinin çok altında satılan ürünler konusunda uyardı.

Emniyette işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüphelinin savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığı ifade edildi.

a1.20130624150431.jpg

a2.20130624150442.jpg

a3.20130624150454.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.