1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İstanbul'da kaçakçılık operasyonu
İstanbulda kaçakçılık operasyonu

İstanbul'da kaçakçılık operasyonu

Latin Amerika’dan yasa dışı yollarla getirdikleri puroları işadamlarına pazarlamak isteyen 2 şüpheli gözaltına alındı. Başka bir operasyonda da piyasa değeri 5 MİLYON TL’nin üzerinde kaçak oto parçaları ele geçirildi!!

A+A-

İstanbul Şişli’de Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin lüks bir AVM’de kaçakçılara yönelik düzenlediği operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı. İstihbarat bilgilerini değerlendirerek harekete geçen polis ekipleri şüphelileri önce izlemeye aldı. Daha sonra ekipler şüphelilerin Şişli’de bulunan lüks bir AVM ve çevresinde puroları depoladığını tespit etti.

Küba ve Nikaragua’dan..
Depolara baskın yapan güvenlik güçleri puroların satış için hazırlandığını ve fiyat aralığına göre düzenlendiği belirledi. Özellikle iş adamlarına satılmak üzere hazırlanan, yasa dışı yollarla ülkeye sokulan binlerce puroya (15 bin) ve 50 kilo pipo tütününe polis ekipleri tarafından el konuldu. Piyasada en kaliteli tütün içecekleri arasında ilk 10’da yer alan Latin Amerika purosunun Küba ve Nikaragua’dan getirildiği belirtildi. Ele geçirilen puroların toplam piyasa değerinin 500 bin Türk Lirası’nın üzerinde olduğu belirtildi.

Değeri 5 MİLYON LİRAYI geçiyor!..

Bir diğer operasyon Bulgaristan üzerinden Gürcistan’a doğru yola çıkan ve Türkiye’den transit geçişi sırasında İstanbul’da oto parçalarını depolayan şüphelilere yönelik oldu. 2 TIR dolu oto parçası taşıyan şüpheliler Bulgaristan’dan Gürcistan’a gitmek için yola çıktı. Türkiye üzerinden transit geçiş yapan TIR’ların İstanbul Başakşehir’de bir sanayi sitesine girdiği öğrenildi. Ekipler 2 şüpheliyi de yakalayarak 5 milyon liranın üzerinde olan lüks Otomobil parçalarının piyasaya sürülmesini engelledi. Oto parçalarının 2. el olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum