1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İstanbul'da Operasyon
İstanbulda Operasyon

İstanbul'da Operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ekonomik Suçlarla Mücadele Büro ekiplerince son yılların en büyük dolandırıcılık operasyonuna imza atan şebekeye baskın yapıldı.

A+A-

Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Sakarya, Tekirdağ ve Çorum’da şafak operasyonu düzenleyen polis ekipleri 32 şüpheliyi gözaltına alırken, bu sayının daha da artacağı belirtiliyor.

8 ayda güven kazandılar!

Edinilen bilgiye göre şebeke, 2’si ana, 33’ü yan şirket olmak üzere 35 şirket üzerinden hayali ticaret faaliyeti yürüttü. Düzenli ödemelerle piyasa ve bankaların güvenini sağlayan şebeke üyelerinin, kendi şirketleri arasında yaptığı hayali ticaret döngüsü yaklaşık 8 ay sürdü.

Piyasanın da güveninin kazanılmasının ardından 4 ay boyunca bankalardan çek alan şebeke üyeleri, bu çeklerle çok sayıda ürün satın aldı. Aldıkları malzemeleri satarak nakte çeviren şüpheliler 10 milyonun üzerinde vurgun gerçekleştirdi.

Şebeke üyelerinin malzemeleri Gaziosmanpaşa ve Ataşehir’de bulunan gizli depolarında sakladığı ve şu ana kadar mağdur sayısının 28 olduğu bildirildi. (MİLLİYET)
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.