1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İstanbul'da sıcaklık daha da artacak
İstanbulda sıcaklık daha da artacak

İstanbul'da sıcaklık daha da artacak

"Bugün, yarın ve perşembe günü sıcaklık 38 derece hissedilecek"

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, temmuz ayının son haftası ve ağustos ayının ilk haftasında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını dikkate alarak, “Yanar günler”e ilişkin vatandaşları uyardı.

SICAK HAVA DALGASI
Ankara ve İstanbul’da hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üstüne, Urfa ve Diyarbakır’da ise 48 dereceye yükseleceği uyarısında bulunan meteoroloji yetkilileri, “Saat 10.00-16.00 arasında dışarı çıkmayın. Mecbur kalırsanız şapka ve şemsiye kullanın. Ara sıra başınızı su ile ıslatın” önerilerinde bulundular.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri sıcaklık artışları ile ilgili Hürriyet’e şu bilgileri verdiler:

“Yurt genelinde temmuz sonu ve ağustos ayı başında kuvvetli sıcak hava dalgasının etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların etkisi artarak devam edecek. Sıcaklığın mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Karadeniz kıyı kesiminde gölgede 30-32 derece, Erzurum, Van, Antalya ve Mersin’de 33 derece, İstanbul’da 34, Ankara, İzmir, Bursa ve Sakarya’da 38 derece, Burdur, Malatya ve Edirne’de 40 derece, Manisa’da 41derece, Aydın’da 42 derece, Urfa ve Diyarbakır’da 43 dereceye ulaşması bekleniyor. Hissedilen sıcaklıklar ise Ankara ve İstanbul’da 40 derecenin üzerine çıkarken, Urfa ve Diyarbakır’da 48’i bulacak.

Bu nedenle vatandaşlarımız güneş çarpmasına karşı kendilerini korumalılar. Saat 10.00-16.00 arasında dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Mecbur kalırlarsa şapka, gözlük ve şemsiye kullanmalılar. Mutlaka gölge yerleri tercih etmeliler. Ara sıra başlarını su ile ıslatmalılar. Bu sıcaklık artışına küresel ısınma neden oluyor. Son dönemde başkentte ve İstanbul’da hiç bulut yok. Bu nedenle yaklaşık 15 gündür hiç yağış olmadı. Bu da sıcaklıkları oldukça yükseltiyor.”

GÜNEŞTEN NASIL KORUNMALI!
Güneşten korunmak için uzman önerileri şöyle:

Gölgede bile koruyucu güneş kremi kullanın.

Yüksek faktörlü krem bile yüzde 100 korumaz. Güneş kremini iki saatte bir tekrar sürün, suya girerseniz, zamanı dikkate almadan işlemi yineleyin.

Güneşe çıkarken geniş kenarlı şapka ve gözlük kullanmayı ihmal etmeyin.

Kıyafetlerinizin de sık dokunmuş yapıda olmalı.

Hamileyseniz çinkooksit ve titanyum dioksit içeren koruyucu kullanın.

Çocuklarınıza da mutlaka yüksek koruma faktörlü ürünler uygulayın.

Güneşte fazla kalmayın. Bu beyin kanaması ve felce neden olabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.