1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İstanbul'da şiddetli yağmur
İstanbulda şiddetli yağmur

İstanbul'da şiddetli yağmur

İstanbul'da gece aralıklarla devam eden ve sabah saatlerinde şiddetini arttıran gök gürültülü sağanak yağış İstanbul'u adeta felç etti.

A+A-

Meteoroloji’nin Marmara Bölgesi için uyarıların ardından, İstanbul’da sağanak yağmur çok şiddetli bir şekilde etkili olmaya başladı. İstanbul'da şiddetli yağış trafiği de kilitledi çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. İstanbul'da bugün metrekareye 50-60 kilogram yağış düşmesi bekleniyor. Bazı vatandaşlar ıslanmamak için şemsiye kullanırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise binaların kirişlerinin altında ve otobüs duraklarında yağmurdan korunmaya çalıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından, günün son dakikalarında İstanbul’da yağmur başladı. Gece boyu İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan yağmur sabah saatlerine şiddetini iyice arttırarak kentin tamamını etksini altına aldı. İstanbul şu sıralarda son yılların en yağışlı günlerinden birini geçiriyor. 

Ani bastıran yağmurla ıslanan vatandaşlardan bazıları şemsiye yardımıyla yollarına devam ederken, bazı vatandaşların ise bina kirişlerinin altında ve duraklarda beklediği görüldü.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği sağanak yağışların ardından sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayaınladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur." ifadeleri kullanıldı.

Avrasya Tüneli'nin de sağanak yağış dolayısıyla tek yönlü trafiğe kapatıldığı bildirildi.

İstanbul'da şiddetini giderek arttıran yağmur sonrası Aksaray'da birçok araba suya gömüldü. Alt geçitte insanlar arabanın üzerinde yardım beklerken görüntülendi. Eminönü, Davutpaşa da sele teslim oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.