1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İstanbul'da yarın okullar tatil
İstanbulda yarın okullar tatil

İstanbul'da yarın okullar tatil

İstanbul'da yarın okullar tatil! İstanbul'da cuma günü başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürüyor...

A+A-

İstanbul Valisi twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul'da eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildiğini duyurdu.

İşte İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Twitter'dan yaptığı kar tatili açıklaması:

İstanbul'da Cuma günü başlayan yoğun kar yağışı sonrası hava sıcaklığı -6'ya kadar düşerken ulaşımda aksamalar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tuzlama ve yol açma çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Okullar da tatil edildi.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLARA KAR TATİLİ

Kar yağışı ne kadar sürecek, 09 Ocak 2017 tarihinde okullar tatil olacak mı en çok merak ettiği soru oldu...İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da yarın okulların tatil edildiği duyuruldu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre kar yağışı Perşembe gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

İŞTE OKULLARIN TATİL OLDUĞU DİĞER İL VE İLÇELER:

ÇANAKKALE'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Çanakkale'de kent merkezi ile 8 ilçede yarın, Gelibolu ilçesinde de yarın ve salı günü olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi.

Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

----

BURSA'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Bursa'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

----

ZONGULDAK'TA OKULLARA KAR TATİLİ

Zonguldak'ta il merkezi, belde, bağlı köyler ve Kozlu, Kilimli, Ereğli ilçeleri ile Düzce'nin Akçakoca ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarının yarın tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, okulların tatil edildiği merkez ilçe ile diğer ilçelerde de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, etkisini sürdüren kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ilçe genelinde yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

DÜZCE'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de kentte etkili olan yoğun kar yağışının ardından hıfzıssıhha kararı gereğince okulların tatil edildiğini söyledi.

İlçede buzlanmanın artmasının da beklendiğini aktaran Yemenici, aksaklığa meydan vermemek adına kentte eğitim ve öğretime, 9 Ocak 2017 tarihinde 1 gün ara verileceğini, ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

TOKAT'TA KAR TATİLİ

Tokat'ta kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti.

Meteoroloji verilerine göre kar yağışının süreceğini belirten Yazıcı, " İl Hıfzısıhha Kurulu, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdi. Aynı zamanda engelli ve hamile memurların yarın izinli sayılması kararlaştırıldı." dedi.

YALOVA VE BALIKESİR'DE KAR TATİLİ

Yalova ile Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Bandırma Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada da olumsuz hava şartlarının devam etmesinin beklenmesi nedeniyle ilçe genelindeki tüm anaokul, ilk ve ortaokullar ile liselerde yarın eğitim ve öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.