1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul'daki Kışlalar Taşınıyor!
İstanbuldaki Kışlalar Taşınıyor!

İstanbul'daki Kışlalar Taşınıyor!

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından alınan karar gereği, ilk olarak 3. Ordu Komutanlığı 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Baştabya Kışlasından şehir dışına zırhlı araç sevkıyatı gerçekleştirilmeye başlandı.

A+A-

Darbe girişiminin ardından Ankara ve İstanbul'daki kışlaların 11  Eylül'e kadar şehir dışına taşınması kararı ilk olarak İstanbul'da uygulandı.

Sultangazi'deki 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı  Baştabya Kışlasında, zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı için tören  düzenlendi.

Bu kışladan, polis eşliğinde Tekirdağ'da Çorlu ve Beşiktepe'deki  kışlalara gitmek üzere zırhlı araçların yüklü olduğu 6 tır çıkış yaptı.

Önlerine Türk bayrağı asıldığı görülen tırların çıkışı sırasında  çevrede güvenlik önlemi alındı.

Baştabya Kışlasından diğer zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı  peyderpey gerçekleştirilecek.

Darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı ve Vatan Caddesi'ne zırhlı  araç sevkiyatının yapıldığı kışlalardan biri olan Baştabya Kışlası, 66. Mekanize  Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı üç kışladan biri. Bu Tugay Komutanlığına  bağlı diğer kışlalar ise Topçu Kartaltepe ve Tankçı Topkule kışlaları.

Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı, darbe girişimi  sırasında Vatan Caddesi'nde, Baştabya Kışlasından sevk edilen bir tankın içinde  yakalanmıştı..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.