1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. İstanbullular Kültür Şölenine Hayran Kaldı
İstanbullular Kültür Şölenine Hayran Kaldı

İstanbullular Kültür Şölenine Hayran Kaldı

İstanbullular Uluslararası Türkçe Derneği tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında bugün başlayan kültür şölenine İstanbullular yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

İstanbullular Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında bugün başlayan kültür şölenine İstanbullular yoğun ilgi gösterdi. Standları gezen vatandaşlar, dünya çocuklarına hayran kaldı.

Bugün sabah saatlerinde açılışı yapılan şölenin gün boyu ziyaretçileri eksik olmadı. Başta İstanbul olmak üzere çevre il ve ilçelerden yüzlerce insan şölene akın etti. Davetliler şölende dünyanın dört bir tarafından gelen ülkelerce kurulan stantlarda davetliler bu ülkelerin kültürünü, kıyafetini, yemeğini, müziğini tanıtma fırsatı buldu. Dünyayı İstanbul’da bir çatı altında toplayan şölende ziyaretçiler değişik ülkelerce kurulan stantları bir bir gezerek yakından inceledi. Kimi eline kına süsü yaptırdı kimileri ise konuk ülkelerin yerel baş giyimleriyle hatıra fotoğraf çektirdi.

Dünya ülkelerini adeta İstanbul’a taşıtan şölenle ilgili duygularını dile getiren ziyaretçiler, ilk defa bu denli renkli bir şölene şahitlik ettiklerini ve şöleni çok beğendiklerini söyledi.

Renkli şölende duygularını dile getiren ziyaretçilerden Ahmet Kaymaz: “Güzel bir olay. Bunu başarmak her babayiğidin harcı değil. Bunun için bir emek lazım; sabır lazım. Gerçekten de emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Devrim Uğur ise, “Tarifi imkansız duyguları yaşıyoruz. Buraya gelenler faklı ülkelerin değişik kültürlerini ve duygularını yaşıyor. Şölende sanki o farklı ülkelerin hayatını biz yaşıyor gibi olduk. Bu güzel etkinliklerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Genç ziyaretçilerden Kamil Polat da, “Güzel ve bayağı eğlenceli bir şölen. Güzel bir etkinlik. Şahsen beğendim. Devamı gelir inşallah.” şeklinde konuştu.

Mehmet Cem Saruhan ise, “Boyle olacağını beklemiyordum; gerçekten beklediğimden güzel çıktı. İnşallah her sene düzenlenir.” dedi.

Bir milyona yakın insanın ziyaret etmesi beklenen kültür şöleni 3 gün devam edecek.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.