1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. İstanbul'un bazı yerlerinde sıra dışı hava koşulları etkili
İstanbulun bazı yerlerinde sıra dışı hava koşulları etkili

İstanbul'un bazı yerlerinde sıra dışı hava koşulları etkili

Beykoz ve çevresinde sıradışı hava koşulları etkili oluyor. Hortum gözlendi. Yağış başladı..

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı sağanak yağış uyarısının ardından beklenen yağış İstanbul'da etkili olmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul genelinde sağanak yağış uyarısının ardından beklenen yağış sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

RİVA'DA HORTUM GÖRÜLDÜ!

Beykoz Riva'da ortaya çıkan hortum vatandaşlarda paniğe neden olurken, hortum sonrası yağmurun başladığı anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı. 

Cankurtaran Fırat Çınar  o anları şu sözlerle anlattı.   “Hortumu görünce güvenlik amaçlı denizi hemen boşalttık. Çok fazla etkili olmadı, biraz kumları kaldırdı. Denizde oldu. 20 yıldır buradayım ilk defa böyle bir olay gördüm"
Riva muhtarı   Mevlüt Eren de  “Yaklaşık yarım saat önce mahallemizde yağmur başladı. Bu sırada denizin ortasında hortum oluştuğunu gördüm. Herhangi bir can kaybı yada hasar olmadan etksini kaybetti “ diye konuştu.

DOLU DA GÖRÜLEBİLİR..

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün hava tahminine göre, kentte bugün  ve yarın gök gürültülü kuvvetli yağış etkili olacak. İstanbul'da sağanak yğmurun yanı sıra bazı bölgelerde dolu yağışı da beklenirken yağışın geçen sefer ki gibi büyük buz parçaları şeklinde ve etkili olması beklenmiyor.

Kentte bugün hava sıcaklığının en düşük 22, en yüksek 29 derece yarın  ise en düşük 23, en yüksek 27 derece olması öngörülüyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, bugün öğleden sonra doğu ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Bursa: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Adana: Parçalı bulutlu 34

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Samsun: Parçalı bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 31

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.