1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İşte Gümrükten Son Haberler
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İşte Gümrükten Son Haberler

A+A-

-İşte Gümrükten Son Haberler-

Karaburun’dan Ankara’nın yoğun gündemine..

İlk gündem maddesi BDP’nin özerklik saçmalığı

Bakan Yazıcı taş binaya taşınıyor!!

Yazarın Notu’nda önemli vurgular

Gerçekten zor oldu. İzmir’in el değmemiş; diğer tatil yörelerine oranla daha sessiz ve sakin olan Karaburun ilçesinde tatili yarıda kesmek inanın zor oldu. Ama gazetecilikle uğraşan her kişinin davranacağı gibi, bende tatilimi yarıda kesmek ve Türkiye’nin oldukça ağır olan gündemine, gündem maddelerinin merkezi olan Ankara’ya dönmek zorundaydım. Ankara’da gündem oldukça yoğun!

İlk Gündem Futbolda Şike

İlk gündem maddesi şüphesiz ki şike soruşturması. Ama bence en önemli gündem maddesini ise, adları Barış ve Demokrasi Partisi olan ama ne barıştan ne de demokrasiden bir haber olan BDP’nin özerklik ilan etmesi oluşturuyor. Anlaşılmaz bir tutum, anlaşılmaz bir söylem ve hareket. Hadi diyelim ki özerkliği ilan ettiniz. Peki! Ne yapacaksınız ülkenin bu coğrafyasında bir başınıza? Kocaman bir HİÇ! Yoksa ne yapacağınızı size bir başkaları mı söyleyecek? Gelin bu anlamsız sevdadan vazgeçin. Unutmayın ki; Türkiye bir bütündür ve asla bölünemez. Bakın bu ülke 13 evladını daha yeni şehit verdi. Onlarcasını yüzlercesini de vermeye hazır. İyi, yapıcı, olumlu bir şey mi söylediniz körpecik bedenlerin ardından..

TARİHİ FIRSAT KAÇACAK!!

Sözüm ona ‘Biz Türkiye’nin Partisiyiz’ diyorsunuz. Seçime girmiş; partililerinizin oyunu almış; milletvekili olmuşsunuz ama yemin etmiyorsunuz. Yoksa TBMM çatısı altında yemin etmek ağır mı geliyor size? TBMM’ye geleceksiniz ve de gelmek zorundasınız. Yemininizi edip, sizi oraya vekil yapan insanların haklarını o kutsal çatı altında savunacaksınız. Yoksa siyasi anlamda bunun faturası size çok ağır olacak!.. Kürt sorununun çözümünde tarihi fırsat kaçmış olacak!!

“Meslek etiği gereği söyleyemem”

‘Yanlış kulis kelle götürecek’başlıklı geçen yazımdan sonra, adeta mail ve telefon yağmuruna tutuldum. Mail ve telefon eden dostlarım, arkadaşlarım Sayın Hayati Yazıcı’nın yüzüne gülüp ama ardından dolaplar çevirip; bakan toto oynayan bürokratların adlarını soruyorlardı. Sevgili dostlar, arkadaşlarım bu kişilerin adlarını mesleğin etik gereği yazamam ya da kesinleşmediği sürece söyleyemem. Ama bulundukları dairelerin adlarını rahatlıkla yazabilirim. Örneğin AB Dış Anlaşmalar Genel Müdürlüğü, Kontrol Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı gibi..

Bakan Yazıcı taş binaya taşınıyor!!

Gelelim bizim Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndaki son yeniliklere, nelerin değişip değişmediğine.. Önceki haberim tarihi taş binayla ilgili olacak. Devlet Bakanlığı makamı kaldırıldığından, Sayın Hayati Yazıcı taş bina olarak adlandırılan binaya taşınmaya başladı. Eskiden müsteşarın en üst düzey yetkili olarak bulunduğu bina, bakanın gelmesiyle yıllar önceki havasına büründü.

Hareketlilik artacak!

Gümrük koridorlarından aldığım kulis bilgilerine göre; Ağustos ve Eylül ayı teşkilatta oldukça hareketli geçecek!.. Özellikle merkez ve taşra teşkilatlarında önemli atamalar, yer değiştirmeler, görevden almalar yaşanacak. Bu atamalardan en önemlisi ise, İstanbul Gümrükleri’nde yaşanacak!..

Aldığım duyuma göre, İstanbul Gümrükler Başmüdürü Tevfik Usta yeni dönemde müsteşar yardımcısı olarak görev yapacak. Ancak şuraya bir satır açarsak , Sayın Usta’ya bana gelen mailleri aktarmayı da bir kamu görevlisi olarak borç biliyorum. Bakın ne diyor o mailde..

“Sayın Usta’yı anlamak mümkün değil! Neden mi diyeceksini? Bakın adları İstanbul Polisi’nin ‘Bahar’ adlı operasyonunda kaçakçılık olaylarına karışan, teftiş kurulu müfettişlerince düzenlenen raporlarda da adları yazılan bir memur var adı C.G. Bu kişi, şuan İstanbul’un en işlek gümrüklerinden Ambarlıda hala aktif görevde çalışıyor. Biz bunun nasıl olduğunu arkadaşlarla anlayamıyoruz” diyorlar.. Bende küçük çapta yaptığım araştırmamda, gerçektende bu kişinin adı hem polis operasyonundaki fezlekede hem de gümrük müfettişlerince hazırlanan raporlarda sıkça dillendiriliyor. Bilginize..

IŞIK, Bölge Müdürü Yapılacak!..

Yine bir küçük duyumla yazıma son vermek istiyorum. Gümrük koridorlarında konuşulan kulis Ankara ile ilgili. Ankara Başmüdürü Mustafa Işık’ın büyük şehirlerden birine yeni kurulacak bölge müdürlüğüne atanacağı yüksek sesle dillendiriliyor.

YAZARIN NOTU:

Çok değerli okurlarım..  Son dönemlerde İstanbul Gümrükleri’nde üst düzey bürokratlık yapan bazı görevlilerin, hangi gümrük müşavirlik firmalarıyla ne gibi bağlantıları olduğu konusunda elimde çok önemli bilgiler var. Hatta bu bürokratlardan birinin yakınlarının üzerine, Avrupa Yakası’nda plastik fabrikası olduğu bilgisine de ulaştım. Merak ettiniz tabiî ki değil mi?. Ama bekleyin çok yakında yine etkihaber.com sütunlarında sizlerle paylaşacağım..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum