1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İşte Mert'i Öldüren Hunhar Katil
İşte Merti Öldüren Hunhar Katil

İşte Mert'i Öldüren Hunhar Katil

Kars'ta kaybolduktan sonra katledildiği öğrenilen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının kimliği açıklandı. İşte o acımasız katil!

A+A-

Kars'ta kaybolan Mert'in katil zanlısının kimliğini Kars Valisi Eyüp Tepe duyurdu. "Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok" dedi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katilinin, Kars nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Aykut B. olduğunu açıkladı.

Kars'ta kaybolduktan 1 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan ve tecavüze uğradığı anlaşılan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katili yakalandı. Suçunu itiraf eden cani, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 SABIKASI VAR!

Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kars Valisi Eyüp Tepe, katil zanlısının hırsızlık ve kız kaçırmaktan sabıkalı olduğunu söyledi.  Vali Tepe, "Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok" dedi.

GÜVENLİK NEDENİYLE ERZURUM'A SEVK EDİLMİŞTİ..

Mert Aydın'ın katil zanlısı olarak yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şahıs, güvenlik gerekçesiyle Erzurum'daki Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Katil zanlısı tek kişilik koğuşta kalıyor.

Kars Valisi açıkladı: Katil zanlısı tanıdık çıktı

Kars Valisi Eyüp Tepe, kaybolduktan bir gün sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanmasına ilişkin, "Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok" dedi.

Vali Tepe, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile Valilik makamında düzenlediği basın toplantısında, üzücü, yorucu ve stresli bir sürecin sonucunda kendilerini derinden yaralayan, başta Kars halkı olmak üzere bütün milleti derinden etkileyen, geçen pazar günü kaybolan ve sonrasında öldürüldüğünü tespit ettikleri Mert Aydın'ın failini yakaladıklarını söyledi.

Mert Aydın'ın anne ve babasına, yakınlarına, Kars halkına ve millete başsağlığı dileyen Tepe, "Failin yakalanması bizim için teselli oldu. Yoksa Mert'imizi geri getirecek değiliz ama hakikaten bu zorlu sürecin mutlu sonla neticelenmesi bizi çok mutlu etti. Failin yakalanmasından son derece mutlu olduk" diye konuştu.

- "Fail suçlarını itiraf etti"

Kars polisine teşekkür eden Tepe, şunları kaydetti:

"Fail, Kars nüfusuna kayıtlı 1991 doğumlu Aykut Balk. Burada bir oto galerisi var. 23 yaşında. Daha önce 'hırsızlık ve kız kaçırmadan' sabıkası var. Bu olayı da Mert'in kaçırıldığı gün 14.10 ile 16.30 arasında gerçekleştirdiği değerlendiriliyor. Dün tabii ki öğle saatlerinden itibaren aslında bütün deliller elde edilmiş, şahsa ulaşılmıştı ancak takip ve akabinde de bu işin yakalama süreci akşam saatlerine kadar sürdü. Akşam 20.00 sıralarında şahsı aldık ancak tabii ki sizinde yakından bildiğiniz üzere bir süreç var. Sorgu süreci, adlı süreç ve tutuklama... Gece 03.00'e kadar süren bir yorucu süreçten sonra bu faili il dışına, malum hassasiyet nedeniyle gönderdik. Başlangıç itibarıyla elimizde maalesef çok güçlü veriler yoktu. Elimizdeki bu az veriye rağmen ilimizdeki 25 MOBESE kamerası ve 20 civarında da iş yeri kamerası teker teker, her birisine yaklaşık 25-30 saat zaman harcanarak incelendikten sonra belli bir neticeye ulaşıldı. Bu ulaşılan neticenin diğer materyallerle güçlendirilmesi, desteklenmesi neticesinde fail bu suçlarını itiraf etti."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.