1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İşte müthiş vurgunun ayrıntıları
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İşte müthiş vurgunun ayrıntıları

A+A-

İŞTE HALKALI VURGUNUNUN AYRINTILARI

‘Yüksekova Neresi Halkalı Neresi’

“Halkalı Gümrüğü'nde bin 470 ihracat inceleniyor"

Şimdiye kadar 91 şirket yalnız bu gümrük kapısından 903 defa hayali ihracat yapmış!..

"Hayali ihracatların tamamı gümrük muayene memurlarının şifrelerinin çalınarak bilgisayar ortamından yapılmış hayali ihracatlar"

Merhaba değerli okurlarım. Bugünlerde içim huzurlu. Niye diyecekseniz biliyorum. Huzurluyum çünkü ürününü biçen çiftçi misali bende emeklerimin karşılığını alıyorum. Nasıl mı? İşte böyle!!

Sizlere bu köşeden onlarca yolsuzluk iddiası yazdım. Kimi zaman yazdıklarım karşısında bir şey yapılmadığına üzüldüm; karamsarlığa kapıldım; kimi zaman göz göre göre yolsuzluk iddialarının üzerine gitmeyen ilgililere veryansın ettim. Kimi zamanda devletin müfettişinin, savcısının belirlediği yolsuzluğu yazdığım için yargılandım. Ama ne yoruldum, ne korktum, ne de bıktım.

Ama dedim ya ürününü biçen çiftçi misali emeklerimin karşılığını almaya başladım. Defalarca yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını dile getirdiğim Halkalı Gümrüğü’nde şimdi Gümrüklerden Sorumlu Bakanımız Hayati Yazıcı’nın da emirleriyle hayali ihracatlar araştırıyor. Devlet tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediğini iddia eden sülükleri kopartıp atıyor Halkalı Gümrüğü’nden. Nereye mi atıyor?.. Tabi ki Türk Adaletinin Önüne. Dedim ya daha öncede suçlular mı bilemem. Ona işte bu yüce yargı karar verecek ama bir dolaplar döndüğü kesin. .

Biz şimdi soruşturmanın içine yani iddialara bir göz atalım. Buyurun lütfen..

Güneydoğu'daki bazı il ve ilçelerde kurulu işletmelerin 10 ay gibi kısa bir süre içerisinde 1 milyar dolarlık ihracat yapmalarından kuşku duyularak başlatılan hayali ihracat soruşturmasının detayları ortaya çıkmaya başladı. Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın da dikkatini çeken ve derinlemesine araştırılması için emir verdiği soruşturmanın bazı detayları gerçekten çok ilginç!

Soruşturma raporları okuduğunuzda, Güneydoğu’da Hakkâri, Şırnak, Silopi ve Yüksekova'da başlatılan hayali ihracat soruşturmasının tüm gümrük kapılarına kaydırıldığı görülüyor. İstanbul'daki Halkalı Gümrüğü'nde bin 470 ihracatın incelendiği ve soruşturmanın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde devam ettiği anlaşılıyor.

‘Yüksekova neresi İstanbul neresi’

Ulaştığım bilgiler arasında Merkezleri Hakkâri, Hakkâri-Yüksekova, Şemdinli ve Şırnak'ta bulunan şirketlerin bu illere yakın Habur, Esendere ve Cilvegözü gümrük kapıları varken neredeyse 2 bin kilometre ilerideki İstanbul'daki Halkalı Gümrüğü'nden ihracat işlemlerini yapmaları dikkat çekiyor.

Tabii ki bu şirketleri İstanbul bağlantıları da yok değil! Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri Sercan Bahadır ve Fatih Uzun tarafından sürdürülen soruşturmada, şuana kadar bin 470 ihracatın mercek altına alındığının altı çizilmiş durumda..

91 şirket inceleniyor!!

Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri Bahadır ve Uzun'un gereğinin yapılması için Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdikleri hayali ihracat raporlarında, 91 şirketin mercek altına alındığı ve bin 470 ihracattan şuana kadar 903 ihracatın hayali ihracat olduğu belirtiliyor. Müfettişlerin sayfalarca hazırladığı raporlar hayali ihracatların, şirketler ve bazı gümrük komisyoncuları tarafından gümrük muayene memurlarına Ankara'daki Gümrük Müsteşarlığı'nın ilgili birimi tarafından verilen şifrelerin kullanılmasıyla sanal ortamda yapıldığına dikkat çekmeleri oldukça düşündürücü.

İşte o şirketler:

Şirketleri mi merak ediyorsunuz!! Şimdilik adları bende saklı kalsın. Ama kodlayıp yazmakta da bir sakınca yok tabi ki. Dediğimiz gibi şu suçludur bu suçludur demiyorum. Sadece suçlular ortaya çıkarılsın diyorum. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın sevgili okuyucularım..

D..Ahşap ve Metal Yapı San.Tic, B. Ulus Şırnak-Silopi, A. Tekstil İstanbul, G. Tekstil İstanbul, B Dış Ticaret İstanbul, M.A Hakkari, D. Oturma Grupları İstanbul, G.A Hakkari, A. Kimya Gaziantep,Hakkari, M.T Yüksekova, O. İnşaat Akaryakıt Yüksekova, M.E Hakkari, A.Ç Yüksekova, S. Kablo İstanbul, F.Ö.A Yüksekova, S.Tekstil İstanbul, N.Denizcilik İstanbul, , Y.Dış Ticaret İstanbul, H. Dış Ticaret, H.Tekstil, N.Tekstil, Ö. Tekstil, G. Tekstil vs...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum