1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İŞTE O BELGELER!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İŞTE O BELGELER!!

A+A-

İŞTE O BELGELER!

Kaçakçılık Yaptıkları İddia Edilen Şahısların Belgeleri

Bundan önceki yazımda belirttiğim EN Elektronik Şirketiyle ilgili olarak, bir takım bilgi ve belgeleri ayrıntılarıyla açıklayacağımı yazmıştım. Tarafıma gönderilen 43 sayfalık belgeyi ise, teker teker inceledim. Bunların önemli olan çarpıcı kısımlarını, sizlere aşağıda aktarmaya başlıyorum.

Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nün Gümrük Müdür Yardımcısı N.K., bahse konu şirkete gönderdiği yazıda dahilde işleme izin belgesi kapsamında gümrüklerince tescilli 23.05.2005 tarihli 20989 sayılı giriş beyannamesiyle ithali gerçekleştirilen televizyon aksamları ile ilgili belge süresinin 30.09.2005 tarihinde süresinin bittiği belirtilmiş;

1-) İlgili şirkete söz konusu eşyaların yurt dışı edilmediğinden Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun’un ilgili maddelerince işlem yapılacağı;

2-) Beyanname muhteviyatı eşyaya isabet eden vergilerin, evvelce tahakkuk ederek kesinleşmesi nedeniyle 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 242.maddesine göre idari itiraz yapılamayacağının bilinmesi;

3-) Beyanname muhteviyatı eşyaların gümrükçe onaylanmış bir işleme tabi tutulup tutulmadığının, bilgi ve belgeleriyle birlikte tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içerisinde anılan gümrük müdürlüğüne yapılmasına, aksine hareket halinde ise 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde işlem yapılacağı yazının içerisinden anlaşılmaktadır.

Firmanın ise, bu yazıya hiçbir cevap vermediği belgelerden açıkça anlaşılmaktadır. Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nün, 16.02.2007 gün ve 17130 sayılı yazısı ile EN Elektronik Şirketinin televizyon aksam ve parçaları cinsi eşyaların bugüne kadar yurt dışı edilmediği İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne bildirilir.

Bahse konu şirketle ilgili olarak, MÜLGA 4926 sayılı kanun ve 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu’nun ilgili maddelerince işlem yapılması Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nce istenmiştir.

Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, EN Elektronik Şirketinin ortaklarından E.Ç.’nin 20.09.2007 tarihinde ifadesine başvurur. Şahıs ifadesinde, adı geçen şirket ortaklığından 24.11.2005  tarih ve 6438 Ticaret Sicil Gazetesinde ilan olunduğu üzere şirketteki hisselerini AYNUR KARA, Y.G., S.D. ve H.K.’ya devrettiğini yazılı ifadesinde belirtmiştir.

Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Ekipleri, yaptıkları araştırma ve incelemeler neticesinde konu ile ilgili olarak 26.11.2007 tarihinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na  EN Elektronik Şirketinin ortaklarından FAHRİ KARA, O.T., H.K., Y.G., S.D., E.Ç. ve AYNUR KARA hakkında vermiş oldukları taahhüt gereği dahilde işleme kapsamında ithal ettikleri ürünleri ihraç etmedikleri gerekçesiyle 5607 sayılı kanunun ilgili maddelerince işlem yapılması istenmiştir.

“Gümrükçe hazırlanan kaçak eşyaya mahsus tespit varakası 2005 yılında hazırlanmış, toplam gümrüklenmiş değer ise 260.425,79 YTL’dir!!”

Sevgili Okurlar; gördüğünüz üzere bu belge ve bilgiler ışığında size daha başka açıklamalar yapmama sanırım gerek kalmıyor!. Nihayet, bir internet sitesinde gazetecilik yaptığını sananların maskeleri de böylece su yüzüne çıkmış oluyor!. Hakkında kaçakçılık iddiası olan bir kişi nasıl oluyor da sağa sola çamur atıp, masum kişileri karalayabiliyor hayret...Devlet bu adamı aramıyor mu?.. Bahse konu bu para, peki kimden tahsil edilecek? Sitesinde, suçu günahı olmayan gümrük üst düzeyindeki yetkililere attığı çamurun hesabını kim verecek?.. Ey Kendini Gazeteci Sanan Zavallılar!! Bu belgelerle ne olup, ne olmadığınız artık ortaya çıktı!! Şimdi gerisini siz düşünün!!!

 

www.etkihaber.com’un ulaştığı belgelerin bir kısmına Özel Haber” bölümünden rahatlıkla ulaşabilirsiniz!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum