1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İŞTE O OPERASYONUN DETAYLARI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İŞTE O OPERASYONUN DETAYLARI

A+A-

- İŞTE O OPERASYONUN DETAYLARI -

NE İSTİYORSUNUZ SAYIN BAHÇELİ’DEN?

ASKERİMİZ DİMDİK AYAKTA!
 

Gündem yoğun başlayalım hemen kalemimizi oynatmaya. Devlet Bahçeli ile girelim yazımıza. Hani başta malum medyanın acımasızca eleştirdiği, yerlere vurduğu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle.. PKK’nın ülkemizde ve sınırları dışında yabancı güçlerle yapmak istediği operasyonlara karşı gelen Bahçeli neden eleştirilir anlamak mümkün değil! PKK’nın bölücü örgüt olduğunu, kaçakçılıkla beslendiğini her konuşmasında belirten Sayın Bahçeli kendi gibi düşünüp PKK ile mücadele eden AK Parti ile aynı frekansta olduğu için neredeyse Kızılay Meydanı’nda idam edilecek.

Bakın daha geçen hafta İstanbul’da bir operasyon yapıldı. Operasyon Sayın Bahçeli’nin ne kadar haklı ve doğru olduğunu gözler önüne serdi. PKK ve PYD’nin defterinin dürülmesi gerektiğini her fırsatta söyleyen Devlet Bahçeli’yi bu konuda haklı çıkartan operasyon İstanbul’da yapıldı. Kaçak sigara operasyonunda aralarında emekli kamu görevlilerinin de bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Kaçakçılıkla beslenen terör örgütüne büyük darbe indirildi. Şimdi sormak istiyorum size, Allah aşkına bu ve benzeri operasyonlara kanıtlanan PKK gerçeğini her fırsatta dile getiren Devlet Bahçeli’den ne istiyorsunuz? Yoksa PKK’ya söz söylenmesi sizi rencide mi ediyor? Söyler misiniz lütfen…!

ORDUMUZ DİMDİK AYAKTA

15 Temmuz kanlı FETÖ darbesi sonrası işbirlikçiler, ABD uşakları, FETÖ artıkları vs. hemen ortalığa atladılar. Söylemleri şuydu vatan hainlerinin: ‘Türk Ordusu yıkıldı, dağıldı’. Güya Mustafa Kemal’in askerleri darbe sonrası birbirlerine düşmüşlerdi.. Ne başka ülkeyle ne de terör oluşumlarıyla savaşacak güçleri vardı. Ama tüm bu söylemleri ortaya atan paçavralar, Türkiye’nin Suriye’deki Afrin Bölgesine başlattığı operasyonla tükürdüklerini yaladılar. 24 Ağustos’taki El Bab hedefli ‘Fırat Kalkanı’ ve kısa süre önce Afrin’e başlatılan ‘Zeytindalı Operasyonu’ hem yüce Türk devletinin hem de mazisi zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dimdik ayakta olduğunu dosta ve düşmana gösterdi.

Ve hemen şunu da yazmalıyım ki, bu operasyona yine önce devlet adamı kimliği ile önce Devlet Bahçeli destek verdi. Bende bu mevsim şartlarında anacığını, babasını ve evlatlarını memlekette bırakıp bizim için canını vermeye hazır olan operasyondaki tüm Mehmetçiklerin, komutanlarının alınlarından öpüyor, başarılar diliyorum. Afrin’deki bütün TSK personeline Allah’tan yardım diliyorum. Dualarımız sizinle, hep öyle olacak!

GELELİM O OPERASYONA..

Yazımın yukarısında da belirttim İstanbul Polisi yine kendine yakışanı yaptı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mehmetçiğin göğsüne kurşun olarak dönen PKK'lı sigara kaçakçılarının ensesine çöküverdi. Peki, büyük operasyon nasıl gerçekleşti? Hatırlayacaksınız geçtiğimiz yaz yine aynı şube terör örgütünün ciddi gelir kaynakları arasında olan sigara kaçakçılığı ile ilgili bir operasyon başlatmış ve operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı..

İşte o hainlerin ifadelerinden yola çıkan İstanbul Polisi üç ayrı soruşturma başlattı. Soruşturmanın bir ayağını sigara, diğer ayağını göçmen kaçakçılığı, bir diğer ayağını ise akaryakıt kaçakçılığı oluşturdu. Örgüte bu yöntemle milyonlarca dolar para aktarıldığı anlaşılınca şebeke üyeleri teknik ve fiziki takibe alındı. Organize suç örgütünün gemilerle getirdiği kaçak sigaraları balıkçı tekneleriyle İstanbul kıyılarına getirdiği, buradan kamyonlara yükleyip Küçükçekmece – Kanarya - Sultangazi ve Gazi mahallesine götürerek depoladıkları belirlendi. Şebeke insan kaçakçılığı aynı yöntemle yapıp göçmenleri gemilerden aldıktan sonra minibüslere bindirerek sınıra getirdiğini çözdü. Suç oluşumu yani terör örgütünün akaryakıt kaçakçılığını da önce gemilerle boğaz açıklarına sonra teknelerle kıyılarda bekleyen tankerlere yükleyip, iç piyasaya sürdüğünü belgeleyen polis operasyona start verdi.

5 ilde yapılan operasyonlarda 50 adres basıldı. Aralarında şebeke lideri B.E. ile yardımcıları Y.I. M.C.D ve A.S.’nin bulunduğu tam 39 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ne yazık ki, emekli kamu görevlileri de bulunuyor. Operasyonun bitiminde 400 bin 500 paket sigara, 52 bin 700 ton kaçak akaryakıta el konuldu. Polis kaçakçılık olaylarında kullanılan iki tekne, bir kamyon, iki kamyonet ve üç adet kara tankerini de zapt etti. Olaya adı karışanlarla ilgili olarak adli takibat başlatıldı.

İstanbul Polisini gerçekten gönülden tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum.

 

- YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOT - 

İSTANBUL GÜMRÜKLERİ'NDE NEYİN SAVAŞI VERİLİYOR? BEKLEYİN!..

ÇOK YAKINDA...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum