1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. İşte partilerin son oy oranı
İşte partilerin son oy oranı

İşte partilerin son oy oranı

OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Daşdemir, yapılan son ankette elde edilen verilere göre HDP’nin barajı geçemediğini, AK Parti’nin yüzde 48-50, CHP’nin ise yüzde 23-25 oy oranında olduğunu söyledi.

A+A-

OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, OPTİMAR tarafından yapılan son anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Siyasi partilerin oy oranlarının incelendiği araştırma sonuçlarını açıklayan Daşdemir, HDP’nin barajı geçemeyeceğini, AK Parti’nin ise yine tek başına iktidar olacağını belirtti.

AK Parti’nin yüzde 48-50, CHP’nin ise yüzde 23-25 oy oranında olduğunu söyleyen Daşdemir, “Yaptığımız araştırmalara göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 48-50 bandında oy oranına sahip görünüyor. Bu oy oranı AK Parti için başarı trendinin devam etmesi anlamına gelir” diyerek, halkın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu benimseyip güvendiğini belirtti.

Hakan Fidan’ın adaylığına değinen Daşdemir, “Hakan Fidan, 7 Şubat 2009'dan bu yana siyasi kimlik üstlenmek zorunda kalmıştı. Fidan'ın siyasete gireceği aşikardı. Siyasi bir figür olarak Fidan'a komplo kurulmak istenmiş, ancak başarılı olunamamıştı. Hakan Fidan'ın seçildikten sonra Dışişleri Bakanı olacağını düşünüyorum. Her ne kadar Fidan'ın bulunduğu konumda sahip olduğu bir güç olsa da, seçilmişlik ayrı bir statü veriyor” dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEKTE ARTIŞ VAR”
Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinin zaten yarı başkanlık sistemi anlamına geldiğini söyleyen Daşdemir, “Yaptığımız araştırmalarda her ne kadar nasıl bir model olacağı bilinmese de başkanlık sistemine yüzde 47-50 bandında destek var. Başkanlık sistemine destekte geçmiş yıllara göre bir artış var ve bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.