1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İşte Polis Fezlekesindeki Bürokrat
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İşte Polis Fezlekesindeki Bürokrat

A+A-

İşte Polis Fezlekesindeki Bürokrat

BU İDDİANAME ÇOK CAN YAKAR!

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül tarafından başlatılan hayali ihracat soruşturmasında çok önemli bir evreye gelindi.

Hayali ihracat olaylarını bir bir ortaya çıkartarak adeta hayali ihracat profesörü olan Savcı Gül, soruşturmanın iddianamesini hazırlamaya başladı. Ancak hazırlanan iddianame, bana göre tarihi bir iddianame olacak! ‘Neden?’ diye soracak olursanız nedeni şu; bana ulaşan bilgilere göre iddianame gerçekten CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK.

Çünkü Savcı Bey, yalnız hayali ihracat olayının zanlıları hakkında değil, zanlılara yardım eden veya yardım ettiği iddia edilen bürokratlar hakkında da ayrı bir iddianame hazırlıyor. Yani davaya özel yetkili mahkemenin önüne bir değil iki ayrı iddianame konulacak..

BU İDDİANAME, ANKARA’YI SALLAR!!

Peki diyeceksiniz ki, “Daha önce bürokratlar hakkında iddianame hazırlanmadı mı?” Evet! Haklısınız hazırlandı ama bu iddianamede yer alacak isimlerin başında Ankara’da çok önemli görevlerde bulunan bürokratların adları geçecek! Yani bu iddianame, ilk kez Ankara’ya dokunacak!!

Halkalıdan, Esendere’den, Atatürk Havalimanı, Erenköy, Ambarlıdan vs. bunca yıl yapılan hayali ihracatlar Ankara’ya uzanmazken, İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül’ün hazırladığı iddianame Ankara’yı gerçekten sarsacak..

İDDİANAMEDE KİMLER Mİ VAR?

Yukarıdaki ara başlıkta yazdığım sorunun cevabını,  gerçekten hepinizin merak ettiğini biliyorum. Doğal olarak diyorsunuz ki‘Bu İddianame Ankara’daki Bürokratlara Uzanacaksa Bu Bürokratlar Kim?’

Sevgili okurlarım, bu bürokratların hepsinin kimler olduğunu çok iyi biliyorum. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri ile davayı soruşturan Savcı Mustafa Kemal Gül’ün titiz çalışması sonucu zanlılarla ortak hareket ettiği iddia edilen bürokratları da yakından tanıyorum. Ancak ne polisin, ne de savcılığın yürüttüğü soruşturmaya sekte vurmamak adına çok kısa süreliğine bu bürokratların adlarını yazmamak için sizden zaman istiyorum.

SORUŞTURMA EVRAKLARINDAKİ BÜROKRAT

Ancak illaki yaz derseniz, size bir tanesini basın etik kuralları çerçevesinde ya da basının haber verme ilkesini yerine getirerek kodlayarak yazabilirim ki bu kişi halen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın üst düzey bürokratı olarak çalışmaktadır. Üst düzey bürokratın adı,  soruşturma evraklarında öyle bir geçiyor ki eminim sizlerde hayrete düşeceksiniz!

İstanbul’daki Özel Yetkili Mahkeme’ye sunulacak soruşturma evraklarında bu bürokrat için aynen şunlar deniliyor: (Polis, ifadesini aldığı bir zanlıya sorgusunda söylüyor)

“ Ayrıca 24.02.2102 29.02.2012 tarihleri arasında, şahısların teknik takibinde Türkiye’ye sokmak istediğiniz kumaşlarla ilgili sıkıntı yaşadığınız, haklarınızda gümrüğe şikâyet yapıldığı, sıkıntıları aşmak için Ş.İ. ve sizin İ.M. aracılığı ile Gümrük Müsteşar Yardımcısı N.A.’ yı devreye soktuğunuz tespit edilmiştir.”

Yalnız bu mu polisin veya savcılığın elindeki hayalici-bürokrat ilişkisini gösteren bilgi veya belge. Hadi bir done daha vereyim size ama başka yok değerli okurlarım. Devletin resmi evraklarında var, dinleme tapelerinde var. Yukarıdaki bürokrattan daha üst seviyedeki bir bürokratın makamından hayaliciler kaç defa aranmış? Yok yok üstelemeyin vallaha söyleyemem!!

“Yazarımız Aykut Onur KALAYCI'nın yazısını izinsiz kullananlar hakkında, yasal işlem başlatılacaktır!! Ayrıca, yazarımıza [email protected] mail adresinden ve de 0312- 473-66-08 nolu faks numarasından da ulaşabilir; her türlü istek görüş ve önerilerde bulunabilirsiniz!!”

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum