1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşte YSK'nın seçim önerisi
İşte YSKnın seçim önerisi

İşte YSK'nın seçim önerisi

Hükümet kurulması için Anayasa'daki 45 günlük sürenin dolmasına sayılı günler kalması ve seçimin yenilenmesi ihtimalinin güçlenmesi üzerine YSK, çalışmalarını hızlandırdı.

A+A-

Bu kapsamda, Milletvekili Seçimi Kanunu'ndaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna karar veren kurul, seçimin yenilenmesi kararı alınması halinde, hazırlıkların 60 günde tamamlanacağı bir taslak takvim oluşturdu. Taslak, YSK'daki 4 siyasi parti temsilcisinin görüşüne sunuldu. Temsilcilerin taslak üzerinde parti yetkilileriyle yapacağı çalışmanın ardından, varsa öneri ve görüşleri YSK'ya bildirilecek.

Seçim kararı alınmadan seçim tarihini belirlemenin mümkün olmadığını söyleyen YSK Başkanı Güven, "Kurulumuz mevsim şartlarını da göz önüne alarak seçimlerin düzen içinde yürütülebilmesi için hangi tarihte seçimin yapılmasının doğru olacağını, siyasi partilerin de görüşleri geldikten sonra belirleyecek. Bu 25 Ekim olur, 1 Kasım olur, 8 Kasım olur, şu an ne olur bilemem" dedi. Güven, seçim hazırlıklarını 60 günde yapabilecekleri konusunda çalışma yürüttüklerini de ifade ederek, şunları söyledi, "Seçim kararı alınırsa 60 gün içinde seçimin yapılması mümkün olabilecek. Ama yurtdışında kurulacak sandıklar için ülkelerin bazılarında izin söz konusu olabiliyor. İzin için erken tarihte talepte bulunmamızı istiyorlar. Bu süre biraz daralacak. İzin verdikleri takdirde o ülkelerde sandık kuracağız. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla bu izin taleplerini ileteceğiz. Yurtdışında yapacağımız seçim sürelerini de dikkate almak suretiyle bu takvim taslaklarını belirledik. Bu taslak üzerinden kurulda temsilcisi bulunan AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin görüşleri alınmak suretiyle bir tarih belirleyeceğiz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.