1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'İstihbaratta kalın' mesajı
İstihbaratta kalın mesajı

'İstihbaratta kalın' mesajı

Fuat Avni’ye bilgi aktardığı iddiasıyla tutuklanan Mustafa Koçyiğit, FETÖ içinde bağlantılı olduğu Selahattin adlı kişinin kendisine “İDB’de cuma akşamı ve hafta sonu için kalacak bir yol bulsunlar’ talimatı verdiğini açıkladı.

A+A-

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda (İDB) görev yapan ve FETÖ'ye bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle tutuklanan mühendislere 15 Temmuz darbe gecesinde İDB'de görevde kalma talimatı verildiği ortaya çıktı. Fuat Avni'ye bilgi aktardığı iddiasıyla tutuklanan Başbakanlık Uzmanı Mustafa Koçyiğit'in ifadesinde önemli bilgiler verdiği öğrenildi. Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Koçyiğit FETÖ içinde Selahattin adıyla görev yapan ve cemaatle bağlantısını kuran kişiyle ByLock üzerinden 15 Temmuz günü sabah saatlerinde mesajlaştığını anlattı. Bu kişinin kendisine Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nde görev yapan ve soruşturmada FETÖ'ye bilgi sızdırdıkları ortaya çıkarılan sivil mühendislerin 15 Temmuz gecesi ve haftasonunda İDB'de görev yapmak için kalmaları gerektiği talimatını verdiğini söyledi.

Öğleden sonra kesinleşti

Koçyiğit ifadesinde, "15 Temmuz günü kullandığımız mesaj programı üzerinden Selahattin abi ile öğleden önce mesajlaştık. Selahattin abi bana 'Mühendisler cuma akşamı da hafta sonu da bir şekilde İDB'de kalsın' dedi. Ben de kullandığımız bu programda mühendislerle ortak kullandığımız gruba bunu ilettim" dedi. FETÖ içinde görüştüğü Selahattin adlı kişinin bu talimatı önce "kesin" biçimde vermediğini aktaran Koçyiğit, "Selahattin abi başlangıçta kesin olmadığını söylemişti. Öğleden sonra ise bu bilginin kesin talimat olduğunu söyledi" biçiminde ifade verdi.

ŞİFRELİ MESAJ

Darbe soruşturmaları çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ndeki bilgileri sızdıran mühendislerden sorumlu olan Koçyiğit, "Selahattin abi 'Mühendisler İDB'de cuma akşamı ve haftasonu için kalacak bir yol bulsunlar' dedi" şeklinde ifade verdi. Koçyiğit, "Bu yazışmalardan ben 15 Temmuz tarihinde yaşanan askeri darbeyi anlamamıştım. İlerleyen saatlerde kullandığımız programdaki yazışmalardan darbe olduğunun anladım" dedi. Darbe olduğunu öğrendikten sonra mühendislerle kullandığı ortak hesaba mesaj yazdığını açıklayan Koçyiğit, gece yaşanan süreci, "'Arkadaşlar bu noktada Bilgi İşlem Şube'yi korumak' diye bir mesaj gönderdim. Onlarda bunun gereğini yapmak üzere harekete geçtiler ve bir kısmi Yıldız'daki İDB'nin yakınlarında yakalandılar" diye anlattı.

ABİ, FURKAN'LA TANIŞTIRDI!

İDB'de görev yapan mühendislerin kendisine aktardığı bilgileri Furkan adlı FETÖ üyesine aktardığını anlatan Koçyiğit, "Selahattin abi bana Furkan kod isimli bir arkadaşın ID numarasını verdi. Ve o sıra kullanmakta olduğumuz ByLock isimli program üzerinden Furkan ile tanıştık. Sonrasında da görüştük. Furkan kodun gerçek adını bilmiyorum. Kullandığımız programlar üzerinden dosya transferi de yapıyorduk" dedi.

'MİLLİYET /TOLGA ŞARDAN ÖZEL HABERİ'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.